• Business

    Ιταλία: «Σοκάρουν» τα νούμερα στις πωλήσεις αυτοκινήτων – Πτώση 98%

    • NewsRoom


    «Σοκ» προκαλούν τα νούμερα από τις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ιταλία, καθώς λόγω της κρίσης του κορονοϊού και του γενικότερου lockdown, καταγράφεται πτώση κατά 98%, αφού σύμφωνα με την εφημερίδα Automotive News Europe υπήρξαν μόλις 2.182 παραδόσεις από 107.930 το προηγούμενο έτος.

    Τα ιταλικά στοιχεία πιθανότατα δίνουν μια γεύση από το πώς θα είναι τα νούμερα της υπόλοιπης Ευρώπης για το μήνα Απρίλιο. Στην Ιταλία, οι εκθέσεις αυτοκινήτων έκλεισαν στην αρχή του Μαρτίου και αυτοί που είχαν ήδη παραγγείλει αυτοκίνητα δεν κατάφεραν να παραλάβουν τα νέα τους αυτοκίνητα. Οι πωλήσεις του Μαρτίου είχαν ήδη υποχωρήσει 85%.

    Οι αντιπροσωπείες της Ιταλίας θα ανοίξουν ξανά στις 4 Μαΐου. Έκλεισαν μαζί με τις αντιπροσωπείες σε Βρετανία, Γαλλία και Ισπανία. Η Γερμανία έχει ήδη ανοίξει κάποιες εκθέσεις.

    Η Ένωση που εκπροσωπεί τις ξένες αυτοκινητοβιομηχανίες στην Ιταλία, η UNRAE, ανακοίνωσε ότι προβλέπει πτώση των πωλήσεων αυτοκινήτων έως κατά 98% για τον μήνα. Βρίσκεται σε συζητήσεις με την κυβέρνηση για να εγκρίνει μέτρα που θα τονώσουν τη ζήτηση για αυτοκίνητα, αμέσως μετά την άρση των μέτρων, σύμφωνα με το Bloomberg.



    ΣΧΟΛΙΑ