• Business

    Ήρθε η νέα Nova – Η νέα στρατηγική, τα επενδυτικά σχέδια και οι προκλήσεις

    Ήρθε η νέα Nova - Η νέα στρατηγική και οι προκλήσεις

    Ο CEO της Nova, Παναγιώτης Γεωργιόπουλος


    Nova και Wind, μέλη της United Group, είναι από χθες πλέον και επίσημα «ένα», δημιουργώντας μια νέα, μεγαλύτερη και με περισσότερες φιλοδοξίες εταιρεία, η οποία αναμένεται να παίξει δυναμικότερο ρόλο στις τηλεπικοινωνίες, στο ίντερνετ αλλά και στην ψυχαγωγία.

    Δύο χρόνια μετά τις εξαγορές της Forthnet και της Wind, αξίας άνω του 1 δισ. ευρώ, η United Media διαθέτει μία ενιαία εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης, κινητής – σταθερής τηλεφωνίας και internet, με φιλοδοξίες για είσοδο και στον χώρο της πληροφορικής και της ελεύθερης τηλεόρασης.

    H νέα Nova, με επίκεντρο τον πελάτη όπως τόνισαν ο CEO, Παναγιώτης Γεωργιόπουλος, και ο πρόεδρος του ΔΣ και πρόεδρος της BC Partners Νίκος Σταθόπουλος, παρουσίασε χθες τα προϊόντα κινητής, Unlimited+ σχεδιασμένα για να παρέχουν υπερεπάρκεια δεδομένων, απεριόριστη ομιλία και απεριόριστα μηνύματα.

    Bάσει αριθμών πελατών και συνδέσεων, η Nova βρίσκεται στη δεύτερη θέση, πίσω από τον ΟΤΕ, με τη Vodafone να ακολουθεί σε…απόσταση αναπνοής, όντας ωστόσο μεγαλύτερη όσον αφορά την κινητή τηλεφωνία. Γι αυτό και πλέον με τα νέα συμβόλαια κινητής να ξεκινούν από τα €13, προσπαθεί να χτυπήσει τη Vodafone και να αλλάξει αυτά τα δεδομένα, προσφέροντας ταυτόχρονα ακόμα περισσότερες δυνατότητες στους καταναλωτές.

    Η Nova ανακοίνωσε επιπλέον τις νέες προσφορές για internet μέσω δικτύου οπτικών ινών με υψηλές ταχύτητες 500Mbps και 1Gbps στα 26€ και 33€, αντίστοιχα. Οι ταχύτητες αυτές θα είναι διαθέσιμες αποκλειστικά από το δικό της, διαρκώς διευρυνόμενο δίκτυο. Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη για τη διείσδυση της οπτικής ίνας στα ελληνικά νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, που θα επιταχύνει την ανάπτυξη των ψηφιακών υποδομών στην χώρα.

    Η Nova υπό την νέα της υπόσταση πλέον αναμένεται να «χτυπήσει» και σε αυτό το κομμάτι τη Vodafone ενώ πρόκειται να κινηθεί ακόμα πιο δυναμικά προς τους διαγωνισμούς πληροφορικής και τεχνολογίας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δημοσίου.

    Όπως τόνισε ο κ. Γεωργιόπουλος στόχος της Nova είναι να συνδέσει 2,3 εκατ. σπίτια με οπτική ίνα τα επόμενα χρόνια. Έτσι, υπό την ομπρέλα της United Group, θέλει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, έχοντας εξαγγείλει ήδη από τον Σεπτέμβριο θηριώδες επενδυτικό σχέδιο 2 δισ. ευρώ έως το 2027 για ανάπτυξη 5G και οπτικής ίνας για το σπίτι (Fiber to the Home), επένδυση σε περιεχόμενο και ανάπτυξη αλυσίδας καταστημάτων με εκτενή παρουσία σε όλη την επικράτεια. Όπως εκτιμούν στη Nova, οι επενδύσεις στο 5G θα συνεχίσουν με αμείωτο ρυθμό καλύπτοντας ένα ακόμα μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

    Η ανάπτυξη των δικτύων και των οπτικών ινών θα δώσει μεγάλη δυναμική στις εταιρείες καθώς αναμένεται να αποτελέσει βασική πηγή εσόδων το 2023 αλλά και τα επόμενα χρόνια, ενώ ταυτόχρονα θα διευκολύνουν την ζωή εκατομμυρίων πολιτών με το γρήγορο ίντερνετ, προσφέροντας παράλληλα πολλές νέες θέσεις εργασίας σε εξειδικευμένο προσωπικό.

    Νίκος Σταθόπουλος: Η Ελλάδα σε καλύτερη μοίρα από την υπόλοιπη Ευρώπη

    Ο πρόεδρος του ΔΣ της Νova και πρόεδρος της BC Partners μιλώντας κατά τη διάρκεια της παρουσίασης τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα τα πάει εξαιρετικά τα τελευταία χρόνια και ότι μετά από μια δύσκολη 15ετία πλέον χαίρει της εμπιστοσύνης των ξένων θεσμικών. Επίσης επεσήμανε ότι η χώρα μας , σε αυτές τις δύσκολες γεωπολιτικά αλλά και ενεργειακά και οικονομικά συνθήκες μπορεί να βγει αλώβητη από αυτή τη κρίση, συγκριτικά με άλλες χώρες της Ευρώπης.

    Όπως είπε η Ελλάδα έχει μεγάλες πιθανότητες ανάπτυξης, βρίσκεται πλέον στον σωστό δρόμο. Ωστόσο χρειάζεται σταθερότητα, κάτι το οποίο κοιτάνε και οι ξένοι θεσμικοί και επενδυτές που επιθυμούν να έρθουν και να τοποθετήσουν τα λεφτά τους στην Ελλάδα.

    Διαβάστε επίσης:

    «Μάχη» για τα δίκτυα 5G – Πώς θα συνεισφέρουν 4,5 δισ. ευρώ στο ΑΕΠ της Ελλάδας

    Μπρουμίδης (Vodafone): Αυξάνονται οι επενδύσεις το 2023 – Νέα εταιρία για οπτικές ίνες



    ΣΧΟΛΙΑ