• Business

  Ηράκλειο: Φιλοξενία τουριστικών πρακτόρων από τη Ν. Αφρική


  Δράσεις φιλοξενίας με στόχο την προώθηση του τουριστικού προϊόντος του νησιού, υλοποίησε η Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης, στο πλαίσιο του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής έτους 2024.

  Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού, ομάδα εργασίας για τον προσβάσιμο τουρισμό και τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, η περιφέρεια φιλοξένησε την Ellen Stohl, που είναι άτομο με αναπηρία (τετραπληγική), πανεπιστημιακός στο California State University, Northridge και ειδικότερα καθηγήτρια για μαθήματα αναπηρίας.

  Η ίδια, αρχικά, επισκέφθηκε την Αθήνα και έπειτα την Κρήτη, με σκοπό την συγγραφή άρθρου στο περιοδικό New Mobility Magazine για την προσβασιμότητα των προορισμών. Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Κρήτη η κ. Stohl ξεναγήθηκε σε προσβάσιμους αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, εκκλησίες και μοναστήρια, εργαστήριο κατασκευής κεραμικών, οινοποιείο,

  φάρμα βιολογικών προϊόντων, στις πόλεις του Ηρακλείου, του Ρεθύμνου, και των Χανίων, και αποχώρησε δηλώνοντας ενθουσιασμένη, τόσο για την ένθερμη φιλοξενία όσο και για την προσπάθεια φορέων, επιχειρηματιών και της τοπικής κοινωνίας για την ανάπτυξη του προσβάσιμου/συμπεριληπτικού τουρισμού (accessible/inclusive tourism).

  Περαιτέρω, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού και το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας της Ελλάδας στη Νότια Αφρική, η Περιφέρεια Κρήτης φιλοξένησε πέντε τουριστικούς πράκτορες από μεγάλους tour operator της Νότιας Αφρικής.

  Ο σκοπός της επίσκεψης ήταν η γνωριμία με το τουριστικό προϊόν της Κρήτης, όσον αφορά σε ξενοδοχειακές και άλλες υποδομές και αξιοθέατα, καθώς και η δικτύωση με Κρητικούς πράκτορες για συνεργασία. Σε αυτό το πλαίσιο, οι πράκτορες από τη Νότια Αφρική ξεναγήθηκαν σε αξιοθέατα του νησιού όπως η Κνωσός και η Σπιναλόγκα,

  και επισκέφθηκαν πλήθος ξενοδοχείων στην ευρύτερη περιοχή της Χερσονήσου, όπου διέμεναν, ενώ συμμετείχαν σε συναντήσεις με τουριστικά γραφεία της Κρήτης, τα οποία εξέφρασαν ενδιαφέρον για συνεργασία. Οι φιλοξενούμενοι αναχώρησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις και με την πεποίθηση ότι μετά τη γνωριμία με το νησί μας θα ενισχυθούν οι ροές επισκεπτών από τη Νότια Αφρική.

  Ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης Κυριάκος Κώτσογλου, δήλωσε ότι «η διάσημη Κρήτη, η Κρήτη που προβάλλεται παντού και δέχεται επισκέψεις από παντού, είχε αυτή τη φορά καλεσμένους από την Νότια Αφρική σε μια προσπάθεια διεύρυνσης των αγορών στόχων της και στην αφρικανική ήπειρο και τη Νότια Αφρική.

  Από μια άλλη σκοπιά, η προσβάσιμη, ως αναπόσπαστο τμήμα της ολιστικής Κρήτης, μπορεί να μην προσελκύει τα υψηλά νούμερα αφίξεων, χωρίς να είναι κι αυτό απαραίτητο, όμως αποτελεί μια ιερή υποχρέωσή μας, απέναντι σε όλους αυτούς τους ανθρώπους με τις ειδικές ικανότητες, τον πλούσιο ψυχικό κόσμο και την αναζήτηση κάθε μορφής εμπειρίας, δείγμα του ότι η Κρήτη είναι ισότιμη, παντού».

  Διαβάστε επίσης:

  Uber: Απογοητευτικά τα αποτελέσματα τριμήνου – Ζημιές $654 εκατ.

  Μαρινάκης: Είναι δεδομένη η δυσαρέσκεια της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, για το ζήτημα της Μονής της Χώρας

  Σπανάκης: Η κυβέρνηση παρέλαβε τον κατώτατο μισθό στα €650 και τον έχει αυξήσει στα €830  ΣΧΟΛΙΑ