• Business

    Υπόθεση Υγεία: Δυναμικές απαντήσεις από την MIG – Ετοιμάζει εκπλήξεις

    MIG

    O Διευθύνων Σύμβουλος της MIG κ. Αθανάσιος Παπανικολάου


    Το γάντι στην υπόθεση του Υγεία αποφάσισε να σηκώσει η MIG. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η διοίκηση του ομίλου υπό τον Θ. Παπανικολάου ετοιμάζει δυναμική απάντηση στην δημόσια πρόταση που κατέθεσε ο Γιώργος  Αποστολόπουλος του Ιατρικού Κέντρου για την απόκτηση του 30% των μετοχών του Υγεία. Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για κινήσεις έκπληξη, οι οποίες θα καταστήσουν σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για αμφισβήτηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της εταιρείας. Η πρόταση του Γιώργου Αποστολόπουλου, όπως λένε, πηγές είναι καταδικασμένη να αποτύχει και για έναν ακόμη λόγο: η τιμή της μετοχής του Υγεία έχει αυξηθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα, και είναι πολύ πάνω από το προσφερόμενο τίμημα.

    Το τίμημα που προσφέρει η εταιρία Γιώργος Αποστολοπουλος είναι 0,45 ευρώ ανά μετοχή ενώ χθες η μετοχή ήταν περίπου 15% υψηλότερα, στα 0,59 ευρώ (Δείτε εδώ την διακύμανση της μετοχής από τους αναλυτικούς πίνακες του mononews.gr)

    Επιπλέον, υπάρχει η δεδομένη άρνηση των γιατρών-μετόχων του Υγεία που κατέχουν το 14% της εταιρείας, οι οποίοι μαζί με την MIG που κατέχει το 70% συνθέτουν ένα ισχυρό μπλοκ, -ένα απόρθητο φρούριο απέναντι σε οποιαδήποτε επιθετική εξαγορά. Για τις κινήσεις Παπανικολάου έχει ενημερωθεί και το management της Τράπεζας Πειραιώς.

    Υπενθυμίζεται ότι σε γραπτή δήλωση τους πριν από μερικές μέρες προς το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου, 43 γιατροί του Υγεία δήλωσαν ότι «είναι αυτονόητο ότι δεν προτιθέμεθα να πωλήσουμε ουδεμία μετοχή στην ανακοινωθείσα δημόσια πρόταση εξαγοράς του μειοψηφικού ποσοστού από την «Γ. Αποστολόπουλος Εταιρεία Συμμετοχών Α.Ε» στην οποία εκφράζουμε πλήρη αντίθεση».

    Και πρόσθεσαν πως «Παραμένουμε, επισημαίνουν στην δήλωση, πιστοί στο όραμα και την προοπτική του Ομίλου ΥΓΕΙΑ και εκφράζουμε την αμέριστη εμπιστοσύνη μας στην εταιρεία, το βασικό μας μέτοχο και τη Διοίκηση οι οποίοι έχουν διασφαλίσει μαζί με την ιατρική κοινότητα του Ομίλου ΥΓΕΙΑ τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για την εκτέλεση του ιατρικού μας καθήκοντος καθιστώντας το ΥΓΕΙΑ, το μεγαλύτερο και ισχυρότερο νοσοκομείο της χώρας».

    Πηγές με γνώση της υπόθεσης αναφέρουν πως το επόμενο διάστημα θα ξεδιπλωθούν οι κινήσεις της MIG, η οποία εμφανίζεται αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα κεκτημένα και την θέση της στον όμιλο Υγεία.

    Υπενθυμίζεται ότι η «Γ. Αποστολόπουλος Εταιρεία Συμμετοχών Α.Ε.» βασικός μέτοχος της εισηγμένης «Ιατρικό Αθηνών ΕΑΕ» κατέθεσε δημόσια πρόταση για την απόκτηση ποσοστού 30% της εισηγμένης εταιρείας Δ.Θ.Κ.Α. Υγεία Α.Ε. (ποσοστό που αντιστοιχεί περίπου στην ελεύθερη διασπορά των μετοχών της). Το τίμημα της πρότασης διαμορφώνεται σε 0,45 ευρώ ανά μετοχή.

    Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία ανέφερε ότι «οι αιφνίδιες και απρόβλεπτες από 8ετίας δυσμενείς συνθήκες δημοσιονομικής λιτότητας και με τα επιπρόσθετα εξοντωτικά μέτρα, των rebate και clawback, κατέστησαν τον κλάδο της ιδιωτικής υγείας ευάλωτο. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν ελληνικές κλινικές να στοχοποιηθούν από ξένα κερδοσκοπικά funds».

    «Επιπλέον, μέσω συγκεκριμένων διαδικασιών και εξελίξεων στο ευρύτερο χρηματοπιστωτικό σύστημα, οι τράπεζες απέκτησαν συμμετοχές στον κλάδο της υγείας. Συνακόλουθα ανέκυψε η υποχρέωσή τους απέναντι στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας να καταστήσουν, στο επόμενο διάστημα, συγκεκριμένες μονάδες και μάλιστα από τις σημαντικές του κλάδου, αντικείμενα πώλησης».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ν. Χήτος (Ζαγόρι): Τα σχέδια για Ελλάδα και εξωτερικό- Τι λέει για Σκλαβενίτη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΟΠΑΠ: Πράσινο φως για το μέρισμα – Ικανοποίηση για τα VLTS

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Amos Genish: Οι στρατηγικές κινήσεις για την αναβάθμιση της Telecom Italia



    ΣΧΟΛΙΑ