• Business

    Υποσχέσεις της κυβέρνησης για λύση στην ΕΒΖ

    EBZ


    Νέες υποσχέσεις φαίνεται να δίνει η κυβέρνηση για την σωτηρία της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ), καθώς σύμφωνα με κύκλους του Υπουργείου Οικονομίας, υπάρχει επενδυτικό σχήμα το οποίο έχει τα κεφάλαια που απαιτεί η Πειραιώς, η οποία αποτελεί βασική πιστώτρια τράπεζα της ΕΒΖ.

    Πρόκειται για το επενδυτικό σχήμα που φέρει την επωνυμία “Hellenic Farmer Company” και απαρτίζεται από ομάδα τευτλοπαραγωγών και τον Λούκας Φέκερ ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι είχε διεκδικήσει την ΕΒΖ με την Innovation Brain. Το συγκεκριμένο επενδυτικό σχήμα φέρεται να έχε εξασφαλίσει τα απαιτούμενα κεφάλαια για την εξαγορά της εταιρείας.

    Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, το επόμενο βήμα, που εκτιμάται ότι θα διαρκέσει έξι εβδομάδες και θα ολοκληρωθεί πριν την διεξαγωγή των ευρωεκλογών, είναι η διενέργεια του due diligence. Ακόμη, προβλέπεται η παροχή ενδιάμεσης χρηματοδότησης για την εταιρεία.

    Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό το ποσό για το εν λόγω σχέδιο του επενδυτή που θα επιτρέψει να υπάρξει παραγωγή το 2019 και να λειτουργήσουν τα εργοστάσια σε Πλατύ και Ορεστιάδα.

    Με βάση τον σχεδιασμό, το επενδυτικό σχήμα θα επινοικιάσει τα εργοστάσια της ΕΒΖ που θα χρησιμοποιήσει για την μεταποίηση της παραγωγής. Βέβαια ο επενδυτής θα πρέπει να καταθέσει Proof of Funds κάτι το οποίο η Innovation Brain που εκπροσωπούσε ο κ. Φέκερ δεν είχε καταφέρει να κάνει.

    Έτσι, παγώνει μέχρι νεωτέρας το σχέδιο της Πειραιώς που προέβλεπε το σπάσιμο της εταιρείας στα τρία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οργή στο Υπ. Παιδεία για το νέο «όχι» της Εκκλησίας στην συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΝΔ: Η υπόθεση Novartis εξελίσσεται στο μεγαλύτερο φιάσκο του ΣΥΡΙΖΑ



    ΣΧΟΛΙΑ