• Business

    Υπογραφή σύμβασης δωρεάς του Πάρκου Ναυτικής Παραδόσεως στο Ελληνικό Δημόσιο

    • NewsRoom
    Νίκος Παναγιωτόπουλος

    Νίκος Παναγιωτόπουλος


    Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος εξ ονόματος του Ελληνικού Δημοσίου και ο πρόεδρος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Δράμας «Κύκλωψ» Αναστάσιος – ‘Αρης Θεοδωρίδης υπέγραψαν τη σύμβαση δωρεάς του Πάρκου Ναυτικής Παραδόσεως με την επωνυμία «Οδυσσέας – Οι Έλληνες και η θάλασσα».

    Όπως ανακοινώθηκε, με τη σύμβαση ο «Κύκλωψ» αναλαμβάνει το κόστος υλοποιήσεως του έργου και μετά την ολοκλήρωσή του θα προβεί σε δωρεά του Πάρκου Ναυτικής Παραδόσεως «Οδυσσέας – Οι Έλληνες και η θάλασσα» στο Ελλήνικό Δημόσιο προς χρήση και όφελος όλων των Ελλήνων.

    Το έργο αναμένεται να αποτελέσει το κομβικό σημείο προβολής της διαχρονικής σχέσεως των Ελλήνων με τη θάλασσα στην περιοχή του Φλοίσβου, στο Παλαιό Φάληρο.

    Στις κτηριακές υποδομές που θα κατασκευαστούν, θα εκτεθούν ιστορικά αντικείμενα, ντοκουμέντα, σπάνιο έντυπο υλικό, καθώς και ψηφιακό περιεχόμενο, μέσα από το οποίο θα σκιαγραφείται αναλυτικά και τεκμηριωμένα η πορεία των Ελλήνων στη θάλασσα κατά τον ρουν της Ιστορίας.

    Τα έργα κατασκευής του Πάρκου Ναυτικής Παραδόσεως με την επωνυμία «Οδυσσέας – Οι Έλληνες και η θάλασσα» αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2025, εκτελούνται σε έκταση είκοσι δύο στρεμμάτων στον Φλοίσβο, στην περιοχή όπου βρίσκονται σήμερα ιστορικά πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, όπως το Θωρηκτό «Γεώργιος Αβέρωφ» και η αρχαία τριήρης.

    Παρόντες στην υπογραφή, ήταν επίσης ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, καθώς και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.



    ΣΧΟΛΙΑ