• Business

    ΗΠΑ: Αγωγή από το υπουργείο Δικαιοσύνης κατά της Google – «Εκμεταλλεύεται τη δεσπόζουσα θέση της»

    • NewsRoom

    Sundar Pichai, CEO Alphabet


    Δικαστική αγωγή κατέθεσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ εναντίον της Alphabet, μητρικού ομίλου της Google, κατηγορώντας την πως εκμεταλλεύεται τη δεσπόζουσα θέση του για να θέσει εκτός αγοράς τους ανταγωνιστές.

    Σύμφωνα με το Reuters, εναντίον της Google προσέφυγαν και 11 αμερικανικές πολιτείες, κατηγορώντας την Alphabet ότι παραβαίνει τον νόμο όσον αφορά τη μεταχείριση των ανταγωνιστών στις δραστηριότητες αναζήτησης και διαφήμισης, επιδιώκοντας να τους θέσει εκτός ανταγωνισμού τους ανταγωνιστές της. Παράλληλα, την κατηγορεί ότι εκμεταλλεύεται τη δύναμη που έχει στην αγορά για την πώληση περισσότερων διαφημίσεων.

    Η προσφυγή κατατίθεται λίγες ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές και αρκετοί είναι αυτοί που τη θεώρησαν ως μια πολιτική κίνηση, καθώς εκπληρώνει την υπόσχεση του Ντόναλντ Τραμπ να καταστήσει υπόλογες ορισμένες επιχειρήσεις για το γεγονός ότι «καταπνίγουν» συντηρητικές φωνές.

    Τα έσοδα της Google ανήλθαν στα 162 δισ. δολάρια το 2019, ποσό που υπερβαίνει το ΑΕΠ της Ουγγαρίας.

    Πριν ένα χρόνο, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου είχαν ξεκινήσει έρευνα για τις πρακτικές των τεσσάρων μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας: Amazon.com Inc , Apple Inc, Facebook Inc και Google.



    ΣΧΟΛΙΑ