• Business

    Intralot: Καταγγελία στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για κερδοσκοπικά παιχνίδια με την μετοχή της

    • NewsRoom

    Αντώνης Κεραστάρης, Διευθύνων Σύμβουλος Intralot


    Σε καταγγελία προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προχώρησε σήμερα η Intralot, μετά τις ακραίες διακυμάνσεις της μετοχής που βρέθηκε σήμερα να χάνει έως και το 30% της αξίας της.

    Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι θα εξετάσει τη λήψη πρόσθετων μέτρων με στόχο την προάσπιση της φερεγγυότητας και αξιοπιστίας της έναντι τέτοιων ανυπόστατων φημών και την υπεράσπιση των συμφερόντων της και των επενδυτών της.

    Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

    «Σε σχέση με την παρατηρηθείσα υπερβολική διακύμανση της τιμής της μετοχής η INTRALOT επιθυμεί να διευκρινίσει ότι η σημερινή διακύμανση της τιμής της μετοχής είναι αναιτιολόγητη καθότι δεν υποστηρίζεται από τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας και του ομίλου ή οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη ή γεγονός και κατά την εκτίμησή μας οφείλεται σε ανυπόστατες φήμες.

    Πέραν των ανωτέρω και για λόγους πληρότητας επισημαίνουμε τα ακόλουθα:

    1. Η εταιρεία μας συνολικά ακολουθεί μια απόλυτα διαφανή πολιτική ενημέρωσης των ελεγκτικών αρχών, των μετόχων και του επενδυτικού κοινού γενικότερα. Η οικονομική δραστηριότητα της εταιρείας και του ομίλου περιγράφονται αναλυτικά και με απόλυτη διαφάνεια στις πρόσφατα δημοσιευμένες ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις του ομίλου, στα ενημερωτικά δελτία στις παρουσιάσεις των επενδυτών καθώς και σε όλα τα στοιχεία που έχουμε γνωστοποιήσει το επενδυτικό κοινό και είναι στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας μας.

    2. Η INTRALOT έχει πρόσφατα υποβληθεί σε επιπρόσθετους και εκτεταμένους ελέγχους των οικονομικών στοιχείων της στο πλαίσιο των αυστηρών προϋποθέσεων που απαιτούνται από το διεθνές τραπεζικό σύστημα για την έκδοση εταιρικών ομολόγων στη διεθνή αγορά.

    3. Οι εταιρείες του Ομίλου υποβάλλονται τακτικά σε αυστηρούς ελέγχους στο πλαίσιο των διεθνών διαγωνισμών διεκδίκησης και υλοποίησης μακροχρόνιων έργων στο εξωτερικό, που διενεργούνται από κρατικούς φορείς, και αποσκοπούν μεταξύ άλλων, στην επιβεβαίωση της χρημοτο-οικονομικής φερεγγυότητας του Ομίλου και στη δυνατότητα να πραγματοποιεί έγκαιρα τις απαιτούμενες σημαντικές επενδύσεις».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η δήλωση του G. Grego της QCM στο mononews ότι δεν «χτυπάει» άλλη ελληνική εταιρία επέδρασε καταλυτικά στο ΧΑ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρομοκρατική επίθεση κερδοσκόπων στο ΧΑ: Folli Follie, οι μετοχές του Σωκράτη Κόκκαλη και η ΔΕΗ βουλιάζουν όλη την αγορά

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τα γενέθλια του Σωκράτη Κόκκαλη και το παρασκήνιο με το «στοίχημα» των 2,7+7 εκατ. ευρώ που κέρδισε ο επιχειρηματίας



    ΣΧΟΛΙΑ