Business

Οι πέντε στρατηγικές κινήσεις της Intralot για την «επόμενη μέρα»

  • NewsRoom
Κόκκαλης

Σωκράτης Κόκκαλης. Επιχειρηματίας, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Intralot


Την ενίσχυση της ρευστότητάς της και ταυτόχρονα την εφαρμογή στρατηγικής απομόχλευσης μέσω της διάθεσης μη βασικών περιουσιακών στοιχείων κατά το 2019 ανακοίνωσε η Intralot μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας από τους οίκους Fitch και Moody’s.

Παράλληλα, η εταιρεία διαβεβαιώνει ότι παραμένει δεσμευμένη στο επιχειρηματικό της πλάνο που αφορά στο λανσάρισμα προϊόντων και υπηρεσιών επόμενης γενιάς με στόχο τον εκσυγχρονισμό και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των λοταριών, ενώ παράλληλα βελτιστοποιεί τη δομή τους κόστους της.

Την ίδια ώρα, όπως είχε γράψει το mononews.gr, επενδύει σε νέα στελέχη για τη δημιουργία ενός νέου τμήματος υπηρεσιών digital, το οποίο θα ανακοινωθεί σύντομα, ανταποκρινόμενο στις ανάγκες της αγοράς και εξυπηρετώντας το όραμα της εταιρείας για μια ολιστική προσέγγιση λύσης τυχερών παιχνιδιών.

Επίσης, όπως επίσης είχε γράψει το mononews.gr, η εταιρεία θα καταβάλει κανονικά το κουπόνι στις 15 Μαρτίου 2019.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

«1. Η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας οφείλεται στις επιπτώσεις της αναμενόμενης συμπίεσης ρευστότητας το 2018 λόγω των ιδιαίτερα υψηλών κεφαλαιουχικών δαπανών (CAPEX) που σχετίζονται με τη στρατηγική μας επέκταση στις ΗΠΑ, ειδικότερα την επένδυσή μας στο Ιλλινόις κατά τη διάρκεια του 2017-18. Το συγκεκριμένο έργο, το οποίο τέθηκε σε λειτουργία στις 18 Φεβρουαρίου 2019, αναμένεται να δημιουργήσει 20 εκατ. ευρώ στο EBITDA το 2019, ενώ οι κεφαλαιουχικές δαπάνες (CAPEX) του Ομίλου INTRALOT αναμένεται να επανέλθουν σε κανονικά επίπεδα από το 2019 και μετά.

2. Η απώλεια της σύμβασης Sportoto στην Τουρκία δημιούργησε πρόσθετες ανησυχίες. Για το σκοπό αυτό και σύμφωνα με τις προηγούμενες ανακοινώσεις μας την 1η Μαρτίου, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι η INTRALOT συνεχίζει να έχει σημαντικά έσοδα από την Τουρκία μέσω του προμηθευτή διαδικτυακού στοιχήματος, Bilyoner, ο οποίος διατηρεί μερίδιο αγοράς 35%-40% στην αγορά του διαδικτύου. Οι πρόσφατες ρυθμιστικές αλλαγές στην Τουρκία που επιτρέπουν αύξηση των αποδόσεων από 50% σε 70% και ρυθμίσεις για live στοίχημα, που αναμένεται να τεθούν σε ισχύ τον Σεπτέμβριο του 2019, πρόκειται να αυξήσουν τη συνολική διαδικτυακή αγορά με αυξημένο κύκλο εργασιών για την INTRALOT από την Τουρκία με υψηλότερη κερδοφορία. Οι συμβατικές υποχρεώσεις του νέου αναδόχου Sportoto για αύξηση της συνολικής αγοράς από 12,5 δισ. TRY σε 17 δισ. TRY μέσα σε ένα χρόνο, επιβεβαιώνουν την πρόβλεψή μας για ταχεία ανάπτυξη της διαδικτυακής αγοράς στην Τουρκία.

3. Η INTRALOT σκοπεύει να ενισχύσει τη ρευστότητά της και ταυτόχρονα να εφαρμόσει στρατηγική απομόχλευσης μέσω της διάθεσης μη βασικών περιουσιακών στοιχείων κατά το 2019.

4. Παραμένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας να εξυπηρετήσουμε πλήρως τους πελάτες μας και εγγυόμαστε επιχειρηματική συνέχεια. Όλες οι αποφάσεις μας αποσκοπούν κυρίως στη διατήρηση της εμπιστοσύνης των πελατών μας. Οι μακροπρόθεσμες συμβάσεις B2B και B2G αποτελούν την κύρια δύναμή μας, διασφαλίζοντας την προβλεψιμότητα των εσόδων και λειτουργώντας ως εγγυητές της κεφαλαιακής μας δομής.

5. Παραμένουμε πλήρως δεσμευμένοι στην εκπλήρωση των συμβατικών μας υποχρεώσεων έναντι των κατόχων των ομολόγων και καταβάλουμε κανονικά το κουπόνι στις 15 Μαρτίου 2019.

6. Παραμένουμε δεσμευμένοι στο επιχειρηματικό μας πλάνο που αφορά στο λανσάρισμα προϊόντων και υπηρεσιών επόμενης γενιάς με στόχο τον εκσυγχρονισμό και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των λοταριών, ενώ παράλληλα βελτιστοποιούμε τη δομή τους κόστους μας. Επενδύουμε σε νέα στελέχη για τη δημιουργία ενός νέου τμήματος υπηρεσιών digital, το οποίο θα ανακοινωθεί σύντομα, ανταποκρινόμενο στις ανάγκες της αγοράς και εξυπηρετώντας το όραμά μας για μια ολιστική προσέγγιση λύσης τυχερών παιχνιδιών. Ενισχύουμε το εύρος του προϊοντικού μας χαρτοφυλακίου, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες για μια προσωποποιημένη εμπειρία παίκτη σε όλα τα κανάλια (omnichannel)».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σε «Β-» υποβαθμίζει τα ομόλογα της Intralot η Fitch

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Intralot πληρώνει κανονικά τα «κουπόνια» των ομολόγων στις 15 Μαρτίου- Τι κρύβει η επιστροφή Κόκκαλη

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Intralot: Έρχεται στέλεχος της Ladbrokes να ηγηθεί του Digital Gaming


ΣΧΟΛΙΑ