• Business

    Σε «Β-» υποβαθμίζει τα ομόλογα της Intralot η Fitch

    Λογότυπο της Fitch Ratings

    Fitch Ratings


    Σε υποβάθμιση των ομολόγων της Intralot κατά μία βαθμίδα προχώρησε ο επενδυτικός οίκος Fitch, διαβαθμίζοντας τις εκδόσεις λήξης 2021 και 2024 στο «Β-» έναντι του ισχύοντος ως τώρα «Β».

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του οίκου αξιολόγησης, η υποβάθμιση αντανακλά την αβεβαιότητα σχετικά με την ικανότητα απομόχλευσης του ομίλου, η οποία δεν κρίνεται πλέον συμβατή με τη βαθμολογία «Β», ενώ οι αυξανόμενες ανταγωνιστικές πιέσεις σε ορισμένες αγορές θέτουν σε κίνδυνο την ανανέωση βασικών συμβάσεων. Το γεγονός αυτό οδηγεί στην ανάγκη για πρόσθετη μόχλευση για τα επόμενα τέσσερα έτη.

    Ο οίκος τοποθετεί επιπλέον τις βαθμολογίες στην Αρνητική Βαθμολογική Αξιολόγηση (RWN), βασιζόμενος στην αδυναμία της Intralot να αυξήσει τα έσοδα μέσω της διάθεσης σημαντικών στοιχείων ενεργητικού ώστε να μειώσει σημαντικά τη μόχλευσή της, αλλά και στην αβεβαιότητα που επικρατεί σχετικά με τη διαθεσιμότητα επαρκούς κεφαλαιακής ρευστότητας.

    Η Fitch σκοπεύει να αναιρέσει το RWN εντός έξι μηνών, σε περίπτωση που ο όμιλος παράσχει ενημερωμένα στοιχεία σχετικά με τη ρευστότητα και την ανασκόπηση του στρατηγικού της σχεδιασμού.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η  Intralot πληρώνει κανονικά τα «κουπόνια» των ομολόγων στις 15 Μαρτίου- Τι κρύβει η επιστροφή Κόκκαλη



    ΣΧΟΛΙΑ