• Business

    ΔΕΗ Ανανεώσιμες-Intrakat: Υπεγράφη η τελική συμφωνία για τη συνένωση των δυνάμεών τους στις ΑΠΕ

    Υπεγράφη η τελική συμφωνία μεταξύ της Intrakat και της ΔΕΗ Ανανεώσιμες για την από κοινού ανάπτυξη έργων ΑΠΕ, αξίας 1 δισ. ευρώ

    Υπεγράφη η τελική συμφωνία μεταξύ της Intrakat και της ΔΕΗ Ανανεώσιμες για την από κοινού ανάπτυξη έργων ΑΠΕ, αξίας 1 δισ. ευρώ


    Υπεγράφη χθες βράδυ η τελική συμφωνία μεταξύ της Intrakat και της ΔΕΗ Ανανεώσιμες για την από κοινού ανάπτυξη έργων ΑΠΕ, αξίας 1 δισ. ευρώ τα επόμενα χρόνια.

    Πρόκειται για τη συμφωνία που είχε ανακοινωθεί μόλις λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, ολοκληρώθηκε πολύ σύντομα και χθες αργά το απόγευμα υπεγράφη το τελικό SPA.

    Στο πλαίσιο της εν λόγω συμφωνίας, προβλέπεται ότι ο Όμιλος Intrakat θα μεταβιβάσει στην ΔΕΗ Ανανεώσιμες 6 έργα ΑΠΕ εν λειτουργία και υπό ανάπτυξη, συνολικής ισχύος περίπου 164 MW.

    Πρόκειται για το εν λειτουργία αιολικό πάρκο «Φραγκάκι» ισχύος 15 MW, το εν αναμονή λειτουργίας αιολικό πάρκο «Καστρί» ισχύος 5 MW και τα έργα «Ζυγουρολίβαδο», «Τιμένιο», «Κακοδιάβατο» και «Κάρκαρος», αθροιστικής ισχύος 144 MW, που βρίσκονται σήμερα σε φάση υλοποίησης.

    Ταυτόχρονα, η ΔΕΗ Ανανεώσιμες θα εισέλθει ως μέτοχος κατά ποσοστό 49% σε εταιρίες συμμετοχών (holding companies) της Intrakat στις οποίες ανήκει χαρτοφυλάκιο έργων υπό ανάπτυξη, συνολικής ισχύος περίπου 1,6 GW.

    Με την κίνηση αυτή ο Αλέξανδρος Εξάρχου, εξασφάλισε έναν ισχυρό εταίρο για την ανάπτυξη της εταιρείας στις ΑΠΕ αλλά και φρέσκο χρήμα στα ταμεία της Intrakat.

    Πλέον τα αναπτυξιακά σχέδια της Ιντρακάτ διασφαλίζονται τη δυναμική παρουσία της εταιρείας στην ενέργεια, καθώς συνασπίζεται με τον μεγαλύτερο παίκτη της αγοράς.

    Η στρατηγική συμφωνία μεταξύ της ΔΕΗ Ανανεώσιμες και της Intrakat για την από κοινού ανάπτυξη χαρτοφυλακίου ΑΠΕ επιταχύνει τους σχεδιασμούς και δημιουργεί μια ισχυρότερη δύναμη για την υλοποίηση των έργων.

    Το Joint Ventue θα προσφέρει τεχνογνωσία και στις δύο πλευρές, θα είναι ακόμη πιο εύκολα χρηματοδοτήσιμο από τις τράπεζες και κυρίως θα φέρει πιο κοντά τους ποιοτικούς και οικονομικούς στόχους των δύο εταίρων ως προς την ανάπτυξη των πράσινων επενδύσεων.

    Από κοινού ανάπτυξη χαρτοφυλακίου ΑΠΕ συνολικής ισχύος έως 2,7 GW

    Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο είχε γίνει η δεσμευτική Συμφωνία – Πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ της ΔΕΗ Ανανεώσιμες και του ομίλου Intrakat, για την από κοινού ανάπτυξη χαρτοφυλακίου ΑΠΕ συνολικής ισχύος έως 2,7 GW, εμπεριέχει επενδύσεις αξίας 1 δις. ευρώ.

    Η συμφωνία – συναλλαγή αντιστοιχεί σε Αξία Επιχείρησης (Enterprise Value) που ανέρχεται σε 100 εκατ. ευρώ, ενώ η συνεργασία των δύο εταιριών μπορεί να διευρυνθεί υπό προϋποθέσεις.

    Διαβάστε επίσης:

    Λεωφόρος Κύμης: Νέα αναβολή για την προσφυγή στο ΣτΕ – Πού «κολλάει» το έργο

    Intrakat-Watt: Eπένδυση 17,4 εκατ. στη Θήβα με υπερσύγχρονη ΜΕΑ

    Μικρομεσαίοι κατασκευαστές: Πρόθυμοι για τα έργα express στη Θεσσαλία – Αιχμές προς το υπουργείο Υποδομών



    ΣΧΟΛΙΑ