• Business

    Η ING Bank βγάζει στο «σφυρί» το Theofano της ελληνικής Rainbow Shipmanagement


    Στο «σφυρί» βγαίνει το πλοίο Theofano της ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακής εταιρείας Rainbow Shipmanagement αύριο Τρίτη, στο Γιβραλτάρ, όπου βρίσκεται αγκυροβολημένο από τον περασμένο Ιούνιο, μετά από νομικές ενέργειες στις οποίες προχώρησε η ING Bank λόγω οφειλών της Global Maritime Investments (GMI) προς την OW Bunker, που κατέρρευσε τον Νοέμβριο του 2014, αφήνοντας πίσω της μία μακρά δικαστική διαμάχη για απλήρωτα χρέη.

    Όπως γράφαμε στο mononews.gr τον περασμένο Ιούνιο, η δικαστίνα Sarah Vance από το αμερικανικό ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Ορλεάνης έχει εκδώσει εντολή επίσχεσης του χωρητικότητας 76.000 dwt Theofano (έτος κατασκευής 2002), μετά από αγωγή της ING Bank.

    Δικηγόροι της ING, της οποίας το δάνειο ύψους 623,8 εκατομμυρίων ευρώ προς τη χρεοκοπημένη OW Bunker ήταν εξασφαλισμένο από τις αναμενόμενες εισπράξεις της, υποστηρίζουν πως η βρετανική GMI (που χρεοκόπησε το 2015) αγόρασε καύσιμα από την OW τον Οκτώβριο του 2014. Ωστόσο, λένε, δεν έχει αποπληρωθεί χρέος που ξεπερνά τα 1,6 εκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των τόκων και άλλων επιβαρύνσεων.

    Έτσι, το πλοίο της Rainbow βρίσκεται στη μέση μίας δικαστικής διαμάχης στην οποία η ελληνική εταιρεία δεν έχει καμία εμπλοκή, με στελέχη της να χαρακτηρίζουν «άδικη» την κατάσταση αυτή.

    Σημειώνεται ότι το Theofano είναι το ένα από τα δύο bulkers της Rainbow Shipmanagement.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/apokalipsi-giorgou-poulopoulou-viosimo-70-ton-epichiriseon-pelaton-tis-pireos/73891



    ΣΧΟΛΙΑ