• Business

    Ηλίας Γκότσης: Επεκτείνει τον στόλο της η Eurotankers με το τρίτο της πλοίο μέσα σε ένα χρόνο

    tanker ναυλαγορά ναυτιλία


    Η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Eurotankers των Ηλία και Μιχάλη Γκότση είναι τελικά πίσω από την αγορά του χωρητικότητας 71.000 dwt πλοίου Jacques Jacob (κατασκευής 2000), το οποίο είχε αποκαλυφθεί τον Οκτώβριο ότι πωλήθηκε από τη γερμανική Ernst Jacob, όμως δεν είχε αποκαλυφθεί το όνομα του αγοραστή.

    Η αξία του πλοίου (το οποίο έχει ήδη μετονομαστεί σε Eurovision) σύμφωνα με το VesselsValue εκτιμάται στα 7,1 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το τίμημα που κατέβαλε η Eurotankers λέγεται ότι μπορεί να φτάνει και τα 10 εκατομμύρια ευρώ, αν και πιθανότατα είναι πιο κοντά στην πραγματική αξία του πλοίου, που η Ernst Jacob αγόρασε πριν από 13 χρόνια έναντι 35 εκατομμυρίων δολαρίων (στην τιμή αυτή συμπεριλαμβανόταν και ένα συμβόλαιο χρονοναύλωσης).

    Πρόκειται για το τρίτο τάνκερ που αποκτά φέτος η ιδρυθείσα το 1990 Eurotankers. Η αρχή έγινε τον περασμένο Μάρτιο με το χωρητικότητας 104.600 dwt Ratna Puja (μετονομάστηκε σε Europrogress, κατασκευής 2006) έναντι 22,5 εκατ. δολαρίων από ινδική εταιρεία, ενώ τον περασμένο Αύγουστο ακολούθησε το χωρητικότητας 303.900 dwt Kaminesan (μετονομάστηκε σε Eurodestiny, κατασκευής 2003), για το οποίο κατάφερε να νικήσει τους πολλούς άλλους «μνηστήρες» και να το αποκτήσει έναντι 28,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Το πλοίο αυτό είναι και το μοναδικό τύπου VLCC που διαθέτει η Eurotankers.

    Με τις προσθήκες αυτές, ο στόλος της Eurotankers, η οποία τα τελευταία δύο χρόνια δεν έχει πουλήσει κανένα τάνκερ, αποτελείται πλέον από δέκα πλοία, και ειδικότερα ένα VLCC, δύο suezmaxes, τέσσερα aframax/LR2 και τρία post-panamax, ενώ εμφανίζεται να διαθέτει και τρία handysize bulkers.

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ψυχρολουσία στο Υπ. Οικονομικών: Παραγράφονται 110.000 υποθέσεις της εφορίας

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΛΟΥΞ: Ανοίγει τα φτερά της και στη Ρωσία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μ. Παλλαδάς: Έφυγε μια από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες στον χώρο του Τουρισμού



    ΣΧΟΛΙΑ