• Business

    Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και από τους δήμους

    • NewsRoom

    (ÎÅÍÇ ÄÇÌÏÓÉÅÕÓÇ) ÄÇÌÏÓ ÁÈÇÍÁÉÙÍ ÅÐÉ×ÅÉÑÇÓÇ ÔÑÁÐÅÆÏÊÁÈÉÓÌÁÔÁ ÓÔÏ ÊÅÍÔÑÏ ÔÇÓ ÁÈÇÍÁÓ 24-06-2010 ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÕÐÏÕ ÄÇÌÏÕ ÁÈÇÍÁÓ/ÁÍÔÙÍÉÏÕ ÃÏÕËÉÅËÌÏÓ


    Μετά τις τράπεζες και το δημόσιο (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων), στον χορό των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών μπαίνουν από σήμερα και οι δήμοι, οι οποίοι σε πρώτη φάση βγάζουν στο σφυρί κινητά περιουσιακά στοιχεία επιχειρήσεων και δημοτών τους που τους άφησαν χρέη στα ταμεία τους. Στο επόμενο στάδιο θα επεκταθούν στην εκποίηση ακινήτων.

    Η ηλεκτρονική πλατφόρμα έχουν ήδη αναρτηθεί 9.198 πλειστηριασμοί ακινήτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων οφειλετών, οι οποίοι θα εκτελούνται σταδιακά ως τον Δεκέμβριο. Αυτή την εβδομάδα θα διενεργηθούν 552.

    Έτσι για οφειλές άνω των 66.400 ευρώ που προέκυψαν από μισθωτικές διαφορές, ο Δήμος Ξάνθης βγάζει σήμερα στο ηλεκτρονικό σφυρί 83 κινητά περιουσιακά στοιχεία του σωματείου Θρακική Θεατρική Σκηνή Ξάνθης. Εκποιούνται τηλεοράσεις, κασετόφωνα, παλαιοί υπολογιστές, κάμερες, CD players, μέχρι και βιντεοκασέτες σε τιμές προσφοράς από 5 έως 100 ευρώ.

    Στην Καβάλα η δημοτική κοινωφελής επιχείρηση έχει αναρτήσει στην πλατφόρμα eauction.gr δώδεκα πλειστηριασμούς κινητών αντικειμένων επιχείρησης, όπως παιχνίδια, καφετέριες, τραπεζάκια σιδερένια, καρέκλες μπαμπού κ.α., με τιμές πρώτης προσφοράς από 13 ευρώ.

    Σήμερα επίσης διενέργουνται δύο πλειστηριασμοί για χρέη στο Δημόσιο για δεύτερη φορά ηλεκτρονικά ενώ από εδώ και στο εξής οι πλειστηριασμοί της ΑΑΔΕ θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά.

    Ο ένας πλειστηριασμός για χρέη προς την εφορία αφορά ένα βιομηχανικό κτίριο 5.000 τ.μ. στον Ωρωπό Αττικής σε οικόπεδο συνολικής έκτασης 24.753 τ.μ. Η τιμή πρώτης προσφοράς είναι 982.000 ευρώ, ενώ τα χρέη της εταιρείας υπερβαίνουν τα 30,2 εκατ. ευρώ. Στο ηλεκτρονικό σφυρί για χρέη άνω των 2,5 εκατ. ευρώ βγαίνει και ένα κατάστημα ισογείου 143 τ.μ. σε οικόπεδο 798 τ.μ. στον Δήμο Χαλανδρίου, με την τιμή πρώτης προσφοράς να έχει οριστεί στα 280.000 ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δεύτερος γύρος πλειστηριασμών για χρέη στο Δημόσιο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε πλειστηριασμό το εργοστάσιο της βιομηχανίας αλλαντικών ΒΕΚΚΑ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ντ. Νουί: Οι πλειστηριασμοί είναι το κατάλληλο εργαλείο για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές (video)



    ΣΧΟΛΙΑ