• Business

    Οικογένεια Τsoukatos: H απόλυτη επιτυχία και αναγνώριση στις ΗΠΑ


    Τα σοκολατάκια τους εντυπωσίασαν στα Όσκαρ, στα Έμμυ και στο Λευκό Οίκο. Η Zoe’s Chocolates είναι η επιχείρηση της οικογένειας Τσουκάτου με ρίζες στην Αχαΐα και το Λεωνίδιο. Σήμερα η τρίτη γενιά είναι στο τιμόνι και απογειώνει την σοκολατοποιία. Η ελίτ του Χόλιγουντ, αλλά και πλήθος διασημοτήτων παγκόσμιας εμβέλειας γλύφουν και τα δάχτυλά τους με ένα σοκολατάκι ελληνικής συνταγής. Αυτό κι αν είναι success story!

    Η Ζωή είναι 33 ετών, ο Παντελής 35 και ο Πέτρος Τσουκάτος, 25 . Τα 3 αδέρφια μαζί με τον πατέρα τους, Γιώργο, ξεκίνησαν την εταιρεία για να συνεχίσουν την οικογενειακή παράδοση. Ο μεγαλύτερος αδελφός, ο Παντελής, είναι επικεφαλής του οικονομικού τμήματος, επιβλέπει κάθε οικονομικό πλάνο και στρατηγική. Ο μικρότερος αδελφός, ο σεφ Πέτρος, είναι υπεύθυνος της παραγωγής. Έμαθε δίπλα στον πατέρα του, Γιώργο, και μαζί δημιούργησαν κάτι μοναδικό, κάτι που δεν είχε ξαναγίνει. Ο μεταξύ τους “γάμος” δημιούργησε το πάντρεμα της παράδοσής και της σύγχρονης γεύσης που έχουν οι παλέτες της εταιρείας. Όσο για την Ζωή, ασχολείται με τους νέους πελάτες στο τμήμα Marketing και τη σχεδίαση των νέων προϊόντων.

    Το success story που γεννά αισιοδοξία

    Η σοκολατοποιία «Zoe’s Chocolate» γεννήθηκε το 2007, σε μία περίοδο δραματική για την αμερικανική οικονομία.
    Η σοκολατοποιία «Zoe’s Chocolate» γεννήθηκε το 2007, σε μία περίοδο δραματική για την αμερικανική οικονομία.

    Τα προϊόντα τους σερβίρονται από τα Όσκαρ μέχρι τα Emmy κι από τον Λευκό Οίκο μέχρι τη Σύνοδο των G8. Έχουν δημιουργήσει σοκολατάκια για την Όπρα, καθώς και σοκολατάκια κατά παραγγελία για τον γάμο του Ζακ Γαλυφιανάκη. Οι The New York Times, The Washington Post, Wall Street Journal, O Magazine, ABC, Saveur Magazine είναι μόνο μερικά από τα media που έχουν αφιερώσει σελίδες τους για να προβάλουν το success story!

    «Ο πατέρας μας είναι από το Λεωνίδιο στη Πελοπόννησο και η μητέρα μας από μια κοντινή πόλη. Παρόλο που μεγαλώσαμε στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι γονείς μας, μας πήγαιναν για όλο το καλοκαίρι στην Ελλάδα. Έτσι είχαμε την τύχη να κρατήσαμε επαφή με τα ξαδέρφια μας και την υπόλοιπη οικογένεια» δηλώνει η Ζωή Τσουκάτου σε συνέντευξη της στο ellines.com

    Ο 35χρονος Παντελής, η 33χρονη Ζωή και ο 25χρονος Πέτρος Τσουκάτος
    Ο 35χρονος Παντελής, η 33χρονη Ζωή και ο 25χρονος Πέτρος Τσουκάτος

    Μετά από τις σπουδές τους και τη δραστηριοποίηση τους σε άλλους τομείς, τα αδέρφια αποφάσισαν πως έπρεπε να συνεχίσουν την παράδοση, καθώς αγαπούσαν τόσο πολύ την επιχείρηση μέσα στην οποία ουσιαστικά μεγάλωσαν. Έτσι, το 2007 ανοίγουν την εταιρεία Zoe’s Chocolate. Μια εταιρεία που συνδυάζει την παράδοση της οικογένειας με τις μοντέρνες τάσεις και υλικά.

    Τα σοκολατάκια Μπακλαβά, Φυστίκι του Αιγαίου και Σουσάμι-Ταχίνι είναι εμπνευσμένα από την Ελλάδα και από τα αγαπημένα των πελατών.
    Τα σοκολατάκια Μπακλαβά, Φυστίκι του Αιγαίου και Σουσάμι-Ταχίνι είναι εμπνευσμένα από την Ελλάδα και από τα αγαπημένα των πελατών.

    Η σχέση της οικογένειας με τη σοκολάτα ξεκινάει το 1900. Οι προπαππούδες τους παρασκεύαζαν χειροποίητες σοκολάτες και τις πουλούσαν με το καροτσάκι τους. “Δεν θέλαμε να ακολουθήσουμε τις τάσεις, θέλαμε να τις δημιουργήσουμε. Για να το επιτύχουμε αυτό, αναζητήσαμε την έμπνευση στην καταγωγή μας και δημιουργήσαμε την δική μας μεσογειακή σειρά από σοκολάτες. Η οποία περιλαμβάνει γεύσεις όπως ο μπακλαβάς, το ρόδι, το φιστίκι Αιγαίου και μαυροδάφνη. Επίσης δημιουργήσαμε τη γεύση ελληνικό γιαούρτι και μέλι σε ζαχαρωτό που πρόσφατα κέρδισε το βραβείο Good Food Award. Οι γεύσεις των ελληνικών γλυκών είναι σίγουρα μια έμπνευση για τις σοκολάτες μας. Αυτές είναι γεύσεις με τις οποίες μεγαλώσαμε και αγαπάμε” τονίζει η Ζωή.
    Η τιμή για τα μία παλέτα με 24 σοκολατάκια είναι στα 40 ευρώ (42 δολάρια).
    Tα καταστήματα – μπουτίκ της σοκολατοποιίας βρίσκονται στο Φρέντερικ (Μέριλαντ) και στο Γουέινσμπορο (Πενσιλβάνια) και τα σοκολατάκια της εξάγονται παντού.



    ΣΧΟΛΙΑ