• Business

    Οικογένεια Κουτσολιούτσου: Αντί για το μεγαλειώδες πάρτυ στις Σπέτσες, θηριώδη προβλήματα

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος.


    Τις παλιές καλές εποχές (που σήμερα μοιάζουν τόσο μακρινές, ενώ δεν είναι καθόλου), η οικογένεια Κουτσολιούτσου διοργάνωνε τέτοιες μέρες στις Σπέτσες ένα μεγάλο πάρτυ με καλεσμένη όλη την κοσμική Αθήνα. Πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτά τα πάρτυ είχε ο τραγουδοποιός Διονύσης Σαββόπουλος, που τυχαίνει να είναι σύζυγος της αδελφής της Καίτης Κουτσολιούτσου. Δεν ήταν λίγες οι φορές που αυτά τα πάρτυ συζητούνταν στους κοσμικούς κύκλους για μήνες μετά τη διεξαγωγή τους. Στο μεγάλο σπίτι της οικογένειας στον ορμο της Ξυροκέριζας ηταν καλεσμένοι τουλάχιστoν 1000 άτομα και το παρτυ ηταν παντα talk of the town.  Το ελικόπτερο της οικογένειας πηγαινόφερνε τους καλεσμένους απο το Πορτο Χέλι στις Σπέτσες σε σημείο που την ημέρα του πάρτι να ενοχλεί αφορητα ο΄σους βρίσκονταν για μπάνιο στην περιοχή.

    Όμως είπαμε: αυτές οι εποχές μοιάζουν πια πολύ μακρινές, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις με τη Folli Follie. Κανείς σήμερα στην οικογένεια Κουτσολιούτσου δεν έχει καμία διάθεση για κανένα πάρτυ. Φέτος η κοσμική Αθήνα, αντί να διασκεδάζει στις Σπέτσες όπως συνήθιζε, θα βρει άλλους τρόπους να ψυχαγωγηθεί. Και η οικογένεια Κουτσολιούτσου θα είναι απασχολημένη με τα δικά της προβλήματα, που μέρα με τη μέρα μεγαλώνουν.

    H Κατοικία της οικογένειας Κουτσολιούτσου (Folli Follie) στις ΣΠΕΤΣΕΣ. Σε πρώτο πλάνο το ελικόπτερο της οικογένειας
    H Κατοικία της οικογένειας Κουτσολιούτσου των Folli Follie στις ΣΠΕΤΣΕΣ

    Η τελευταία εξέλιξη στην πολύκροτη υπόθεση της Folli Follie ήταν η πρώτη καταγγελία δανειακής σύμβασης από αντισυμβαλλόμενη εταιρεία. Πρόκειται για σύμβαση που διέπεται από το γερμανικό Δίκαιο, ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, με την καταγγελία της οποίας η οφειλή της Folli Follie καθίσταται ληξιπρόθεσμη και η σχετική εγγύηση της εταιρείας καταπίπτει.

    Η αντίδραση της Folli Follie σε αυτήν την κίνηση ήταν να ανακοινώσει πως θα ειδοποιήσει τον εκπρόσωπο (trustee) για τα μετατρέψιμα ομόλογα (ύψους 249,5 εκατ. ευρώ, λήξεως 2019) και τον αντιπρόσωπο κατόχων των ομολόγων σε ελβετικό φράγκο (ύψους 150 εκατ. ) που εξέδωσε για την επέλευση “Γεγονότων Παραβίασης” που έχουν ανακύψει με βάση τους όρους και τις προϋποθέσεις αυτών των ομολόγων.

    Το πρόβλημα θα είναι τεράστιο για την εταιρεία εφόσον κριθεί νομικά ότι η συντρέχουν λόγοι καταγγελίας των συμβάσεων από την πλευρά των ομολογιούχων, αφού μία τέτοια απόφαση θα ανοίξει το δρόμο για συντηρητικές κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, ενώ σε περίπτωση που ζητηθεί η πρόωρη αποπληρωμή των ομολόγων, τότε τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολα.

    Σε αυτό το πλαίσιο, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η διοίκηση της Folli Follie διαβεβαίωσε ότι είναι πρόθυμη να ξεκινήσει διαβούλευση με τους πιστωτές της, προφανώς θέλοντας να αποτρέψει μια δραματική επιδείνωση της κατάστασης, αν και τα χρονικά περιθώρια είναι πολύ στενά, δεδομένου ότι στις 12 Σεπτεμβρίου έχει οριστεί η δικάσιμος για την προστασία της εταιρείας από τους πιστωτές της,

    Σημαντικό ρόλο στις μελλοντικές εξελίξεις διαδραματίζει πλέον η Rothschild, ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Folli Follie που καταστρώνει την υπερασπιστική γραμμή της εταιρείας απέναντι στους πιστωτές της, αλλά και η Deloitte, από την οποία έχει ζητηθεί η κατάρτιση ενός μοντέλου ανάλυσης χρηματοοικονομικών προτεραιοτήτων, που θα χρησιμεύσει μελλοντικά κατά τις συζητήσεις αναδιάρθρωσης της εταιρείας καθώς και η εκπόνηση προβλέψεων βραχυπρόθεσμης και μεσοπρόθεσμης ρευστότητας.

    Τα δεδομένα αυτά καθώς και τα περιθώρια ελιγμών ήδη εξετάζει η οικογένεια Κουτσολιούτσου. Στο πλαίσιο αυτό η Folli Follie ανέθεσε πρόσφατα στην Deloitte να τη συνδράμει στην εκπόνηση προβλέψεων βραχυπρόθεσμης και μεσοπρόθεσμης ρευστότητας και να παράσχει υποστήριξη στην επικαιροποίηση του πλέον πρόσφατου επιχειρηματικού σχεδίου της εταιρείας. Το κυριότερο, ζητήθηκε από την Deloitte να καταρτίσει μοντέλο ανάλυσης χρηματοοικονομικών προτεραιοτήτων (entity priority analysis) προς χρήση στις μελλοντικές συζητήσεις αναδιάρθρωσης με τους χρηματοοικονομικούς πιστωτές της εταιρείας και άλλους ενδιαφερομένους.

    Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος στις Σπέτσες
    Ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος ανάμεσα στην θεια του, Άσπα Σαββοπούλου και την μητέρα του, Καίτη Κουτσολιούτσου στις Σπέτσες
    Τζώρτζης και Μαρίζα Κουτσολιούτσου διασκεζάζουν στο ετήσιο καθιερωμένο πάστι στις Σπέτσες το 2014

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Στο «σφυρί» για 932.000 ευρώ τα γραφεία της «Αττικάτ»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  FT: Το brain drain φρενάρει την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Με δικαστικές περιπέτειες 3 ελληνες εφοπλιστές. Η πίεση της ΗSBC στην οικογένεια Ξυλά



    ΣΧΟΛΙΑ