• Business

    Ιδιωτικές κλινικές: Ενεργοποιείται την ερχόμενη εβδομάδα ο «Βig Βrother» του ΕΟΠΥΥ


    Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει δοκιμαστικά  η  εφαρμογή ηλεκτρονικής διασύνδεσης του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) με τις ιδιωτικές κλινικές, για τον έλεγχο των κλειστών νοσηλειών σε πραγματικό χρόνο (real time).

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΕΟΠΥΥ προτίθεται να ξεκινήσει την πιλοτική εφαρμογή μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, αφού προηγηθούν δύο συναντήσεις με τους παρόχους που θα ενταχθούν στο σύστημα, ώστε να διευθετηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες.

    Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 6 συνολικά κλινικές, αν και υπήρξε αρκετά μεγάλη προθυμία από την πλευρά των παρόχων, προκειμένου να αποκτήσουν την πρώτη επαφή με το νέο σύστημα.

    Αρχικά θα αφορά μόνο τις κλειστές νοσηλείες, ενώ σε δεύτερη φάση θα ενταχθούν σε αυτό και οι διαγνωστικές εξετάσεις. Η καθολική εφαρμογή  αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές φθινοπώρου, για όλους τους παρόχους κλειστής νοσηλείας, ενώ σταδιακά θα ενταχθούν και τα διαγνωστικά κέντρα.

    Σύμφωνα με τη σχετική υπουργική απόφαση, του Π. Πολάκη, το σύστημα θα εξυπηρετεί σε πραγματικό χρόνο την έγκριση εισαγωγής και εξόδου ασθενούς από κλειστή προγραμματισμένη νοσηλεία, και την έγκριση εξόδου ασθενούς για επείγοντα περιστατικά, τα οποία εξαιρούνται της έγκρισης εισαγωγής.

    Αυτό σημαίνει ότι τα στοιχεία για την δαπάνη θα ελέγχονται με την υποβολή τους, προκειμένου να εγκριθούν. Σε περίπτωση διαφωνίας επί των υποβολών, είτε από την πλευρά του ΕΟΠΥΥ είτε από την πλευρά των παρόχων, η λύση για την έγκριση θα δίνεται μέσα από τηλεφωνικό κέντρο.

    Η έγκριση εισαγωγής και εξόδου ασθενούς καθώς και ο απαιτούμενος ιατρικός έλεγχος θα διενεργείται από τους ιατρούς του Οργανισμού.

    Η εφαρμογή της real time διασύνδεσης του ΕΟΠΥΥ με τις ιδιωτικές κλινικές στοχεύει να ελέγξει τις δαπάνες του Οργανισμού για νοσηλείες και ακριβές εξετάσεις, στο πλαίσιο της προσπάθειας για εξυγίανση και εξορθολογισμό των οικονομικών του, ενώ «φιλοδοξεί» να μειώσει τις καθυστερήσεις και τη γραφειοκρατία και να βελτιώσει το χρόνο αποπληρωμής των παρόχων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Έκλεισε» το μεγάλο deal των 54 δισ. ευρώ: Η Bayer εξαγόρασε τη Monsanto

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:   FDA: Αλλαγές στη διαδικασία έγκρισης των ογκολογικών φαρμάκων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ιδιωτικές κλινικές: Στο μάτι του κυκλώνα οι μικρές κλινικές με το προς ψήφιση νομοσχέδιο



    ΣΧΟΛΙΑ