• Business

    Ideal: Στα 12,65 εκατ. ευρώ το τίμημα για την εξαγορά του 74,99% της Coleus από την Astir

    Λάμπρος Παπακωνσταντίνου, πρόεδρος Ideal Holdings

    Λάμπρος Παπακωνσταντίνου. πρόεδρος IDEAL Holdings


    Στα 12,65 εκατ. ευρώ διαμορφώνεται το τίμημα για την εξαγορά του 74,99% της Coleus Packaging Proprietary από την θυγατρική της Ideal, Astir Vitogiannis, όπως ανακοίνωσε η εισηγμένη.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας:

    Η εταιρεία IDEAL HOLDINGS A.E. ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, σε συνέχεια της από 21.03.2022 ανακοινώσεως της Εταιρείας, αναφορικά με την συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ της 100% θυγατρικής της εταιρείας Astir Vitogiannis S.A. και της The South African Breweries Proprietary Limited (“SAB”) για την εξαγορά της πλειοψηφικής συμμετοχής της SAB στην Coleus Packaging Proprietary Limited (“Coleus”) ότι η ανωτέρω συναλλαγή αφορά την απόκτηση ποσοστού 74,99% της Coleus και ότι το τίμημα της συναλλαγής είναι ZAR 210 εκατ. (€ 12,65 εκατ. – Ισοτιμία 1 EUR για 16,6 ZAR).

    Όπως και αρχικώς είχε γνωστοποιηθεί, η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί μετά την συναίνεση της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Ν. Αφρικής, η οποία αναμένεται στο διάστημα των επομένων 60 ημερών.

    Η συναλλαγή θα χρηματοδοτηθεί κατά 57% με χρηματοδότηση σε ZAR από τοπικές τράπεζες και κατά 43% με Ίδια Κεφάλαια από την Astir.

    Η IDEAL Holdings εκτιμά ότι η συναλλαγή θα έχει θετικά αποτελέσματα στα Ενοποιημένα Αποτελέσματα του 2022.

    Διαβάστε επίσης

    Υπογραφή κλαδικής σύμβασης στις τράπεζες – Επιτυχία της ΟΤΟΕ – Στα €1.019,13 ο κατώτατος μισθός

    Αlpha Bank: Σθεναρές οι αντιστάσεις της αγοράς ακινήτων στον πόλεμο της Ουκρανίας



    ΣΧΟΛΙΑ