• Business

    Ideal: Όλες οι εξαγορές βγήκαν στον Λάμπρο Παπακωνσταντίνου, απογειώνοντας τα οικονομικά στοιχεία – Μέχρι τις 16/12 το μέρισμα

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Λάμπρος Παπακωνσταντίνου. πρόεδρος Ideal Holdings

    Λάμπρος Παπακωνσταντίνου. πρόεδρος IDEAL Holdings


    Πάνω από τους στόχους, που σημειωτέον, ήδη είχαν αναθεωρηθεί στο ά 6μηνο, κινούνται τα οικονομικά στοιχεία της Ideal.

    Με τον Λάμπρο Παπακωνσταντίνου στο τιμόνι, η εταιρεία δείχνει ότι έχει… απογειωθεί με ισχυρά ποσοστά αύξησης σε κύκλο εργασιών, EBITDA και καθαρά κέρδη, ενσωματώνοντας τα νέα απόκτηματα της, την Byte, αλλά και την COLEUS (pty) (Νότιος Αφρική).

    Ειδικότερα, στα Proforma Βασικά Οικονομικά Μεγέθη του εννεαμήνου 2022 η Ideal Holdings εμφάνισε:

    – Αύξηση των Εσόδων κατά 38% στα € 134,5 εκατ.

    – Αύξηση των Κερδών προ Φόρων Τόκων  και Αποσβέσεων (EBITDA) κατά 22% στα € 19,2 εκατ.

    – Αύξηση των Κερδών προ  Φόρων κατά 17% στα € 15,0 εκατ.

    Εξέλιξη και επιδόσεις των επενδύσεων της Ideal

    Στο κλάδο της Βιομηχανίας η εταιρεία εμφάνισε αύξηση των Εσόδων κατά 60% στα € 69,2 εκατ.. Επίσης, αύξηση των Κερδών προ Φόρων Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) κατά 40% στα € 13,5 εκατ. και αύξηση των Κερδών προ Φόρων κατά 41% στα € 11,6 εκατ.

    Στον κλάδο της Πληροφορικής με αιχμή την Byte, παρουσίασε αύξηση των Εσόδων κατά 29% στα € 60,6 εκατ. Επιπλέον, αύξηση των Κερδών προ Φόρων Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) κατά 27% στα € 7,5 εκατ.

    Επίσης, εμφάνισε αύξηση των Κερδών προ Φόρων κατά 23% στα € 5,4 εκατ.

    Σημειώνεται ότι στα αποτελέσματα περιλαμβάνονται τα αποτελέσματα της ΒΥΤΕ AE, COLEUS (pty) Ltd και για τις δύο περιόδους από 1/1, ενώ  αντίστοιχα έχουν αφαιρεθεί τα αποτελέσματα της ESM Ltd (Three Cents) προκειμένου οι δύο περίοδοι να είναι συγκρίσιμες.

    Σχολιάζοντας τις επιδόσεις, ο Πρόεδρος του ΔΣ της IDEAL Holdings ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε:

    “Τα αποτελέσματα του εννεαμήνου επιβεβαιώνουν την επενδυτική στρατηγική μας και την αξία των σημαντικών συμφωνιών που ολοκληρώσαμε το 2022. Είμαστε αισιόδοξοι ότι παρά το δύσκολο μακροοικονομικό περιβάλλον,  θα υπάρξουν επενδυτικές ευκαιρίες και την επόμενη χρονιά και θα συνεχίσουμε την προσπάθεια διεύρυνσης των δραστηριοτήτων μας”.

    Ως προς την επιστροφή κεφαλαίου 0,12 ευρώ αυτή θα γίνει μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου, με πιθανότερη ημερομηνία την 12η του ίδιου μήνα.

    Διαβάστε επίσης

    Ideal: Άλμα 22% στα EBITDA στο εννεάμηνο – Επιστροφή κεφαλαίου 0,12 ευρώ/μετοχή τον Δεκέμβριο

    ΕΧΑΕ: Αύξηση 8,5% στον κύκλο εργασιών στο εννεάμηνο – Στα 6,8 εκ. ευρώ τα καθαρά κέρδη



    ΣΧΟΛΙΑ