• Business

    Η Viva σχεδιάζει αναλήψεις μετρητών από τα POS;


    Μπορούν τα POS να γίνουν “ATM”; Η νέα υπηρεσία που σχεδιάζει σύμφωνα με πληροφορίες, να φέρει στο επόμενο διάστημα η Viva, θα μπορεί να τα κάνει.

    Η ιδέα είναι απλή. Είναι κάτι που όλοι το έχουμε σκεφτεί όταν έχουμε ξεμείνει από μετρητά, πληρώνουμε τη βενζίνη ή το σουπερμάρκετ με κάρτα και θέλουμε και λίγα μετρητά για το πορτοφόλι. Και πρέπει τότε να αναζητήσουμε ΑΤΜ τράπεζας και να θυμηθούμε που έχουμε δει ΑΤΜ και ποιας τράπεζας ήταν ….

    Η υπηρεσία που σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδιάζει ηViva, θα προσφέρει μετρητά από τα POS, και θα αποκτήσει “ΑΤΜ”….χωρίς να χρειαστεί να κάνει επένδυση σε πραγματικά ATM.

    Δηλαδή όταν θέλετε μετρητά, δεν θα χρειάζεται να αναζητήσετε ΑΤΜ τράπεζας, που χρεώνουν την ανάληψη, αλλά θα μπορείτε να τα ζητήσετε από το ταμείο ενός καταστήματος, αρκεί να διαθέτει   POS της Viva. Αφού πληρώσετε με τη χρεωστική σας κάρτα  τα προϊόντα που αγοράσετε, θα έχετε τη δυνατότητα, να ζητήσετε από τον ταμία ένα επιπλέον ποσό που επίσης θα χρεώσει στο λογαριασμό σας, και θα σας το πληρώσει με μετρητά.

    Με την υπηρεσία, αυτή, που σύμφωνα με πληροφορίες, είναι στα σκαριά, οι πελάτες της θα εξυπηρετούνται από το τεράστιο δίκτυο των POS Viva, με καθόλου ή μικρότερη χρέωση σε σχέση με τα ΑΤΜ.

    Τι είπε ο Χάρης Καρώνης για τα ΑΤΜ

    Σημειώνεται ότι  ο  ιδρυτής, μέτοχος και Διευθύνων Σύμβουλος της Viva Χάρης Καρώνης. μιλώντας τις προηγούμενες ημέρες σε εκδήλωση της Τράπεζας της Ελλάδος, στο πλαίσιο των διοργανώσεων «Συζητήσεις στο Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος» προανήγγειλε ότι θα ήθελε να φέρει “διαφορετικά” ΑΤΜ χωρίς όμως να δώσει λεπτομέρειες.

    Ωστόσο μίλησε για τον αθέμιτο ανταγωνισμό που έχει αντιμετωπίσει από τις άλλες τράπεζες , οι οποίες  επί ενάμιση χρόνο χρέωναν τις κάρτες μόνο της Viva και όχι των άλλων τραπεζών.

    Τα ΑΤΜ πρέπει να χρεώνονται, σημείωσε,  και καλώς οι τράπεζες χρέωσαν όλες τις τράπεζες και όλα τα ιδρύματα για τη χρήση των ΑΤΜ, καθώς η επένδυσή τους έχει κόστος και πρέπει να χρεώνουν τη χρήση της. “Ο αθέμιτος ανταγωνισμός είναι το πρόβλημα, είπε,  και όχι  οι υπηρεσίες που πρέπει να χρεώνονται” είπε.

    Υπενθυμίζεται, ότι  η Viva  είχε προσφύγει το καλοκαίρι στην Επιτροπή Ανταγωνισμού κατηγορώντας τις τράπεζες για αθέμιτο ανταγωνισμό και πρακτικές που εμποδίζουν την ανάπτυξή του ομίλου Viva στην ελληνική αγορά. Η καταγγελία της Viva εστίαζε σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιβολή προμήθειας από τις ελληνικές τράπεζες στους κατόχους καρτών που χρησιμοποιούν το σύστημα ΔΙΑΣ για να κάνουν ανάληψη από ATM τράπεζας στην οποία δεν διαθέτουν λογαριασμό και η οποία θίγει, όπως υποστηρίζει, τη δραστηριότητά της.

     



    ΣΧΟΛΙΑ