• Business

    Η Προμηθευτική «ντύνεται στα χρώματα» του Μασούτη – Αναρτήθηκαν οι πρώτες επιγραφές σε πέντε καταστήματα

    μασουτης

    Κατάστημα της “Μασούτης Α.Ε.”


    Λίγες μέρες μετά την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η Μασούτης ξεκίνησε τη μετατροπή και ενσωμάτωση των καταστημάτων της Προμηθευτικής στο δίκτυό της. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτες επιγραφές αναρτήθηκαν το περασμένο σαββατοκύριακο σε πέντε σημεία και έως το τέλος του Αυγούστου αναμένεται να ολοκληρωθεί η τοποθέτησή τους και στα υπόλοιπα 50 καταστήματα της «Προμηθευτικής» στην Αττική.

    Επιδίωξη της βορειοελλαδίτικης αλυσίδας είναι τα νέα καταστήματα που θα προστεθούν στο δίκτυό της να είναι έτοιμα να υποδεχθούν το κοινό της πρωτεύουσας στις αρχές Σεπτεμβρίου και να προσφέρουν μια μοναδική καταναλωτική εμπειρία.

    Την ίδια περίοδο, αναμένεται να ξεκινήσει να λειτουργεί και το κατάστημα της εταιρείας στην οδό Αχιλλέως στο Παλαιό Φάληρο που απέκτησε από την Σκλαβενίτης. Το συγκεκριμένο ήταν μέσα στα καταστήματα που η Σκλαβενίτης δεσμεύθηκε να πουλήσει στο πλαίσιο εξαγοράς της Μαρινόπουλος. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι η Μασούτης απέκτησε ακόμη ένα κατάστημα της Σκλαβενίτης στην οδό Βεϊκου στο Γαλάτσι.

    Η διοίκηση της βορειοελλαδίτικης αλυσίδας έχει βάλει ψηλά τον πήχη καθώς θεωρεί πως η πρότασής της θα γίνει αποδεκτή από πολλούς καταναλωτές. Μάλιστα, προκειμένου να δώσει μεγαλύτερη ώθηση δρομολογεί εκτεταμένη διαφημιστική προβολή στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο που θα επικοινωνεί την είσοδό της στην αγορά της Αθήνας ενώ σχεδιάζονται ειδικές προσφορές που θα «τρέξουν» το πρώτο διάστημα. «Έχουμε πολλά και δυνατά νέα», επισημαίνουν καλά πληροφορημένες πηγές προϊδεάζοντας για σημαντικές εξελίξεις.

    Υπενθυμίζεται ότι η Μασούτης, μετά από ενδελεχή έρευνα αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα και να δραστηριοποιηθεί στην πρωτεύουσα, μέσα από την εξαγορά της «Προμηθευτικής τον περασμένο Μάιο. Με βάση τα λεγόμενα των υπεύθυνων της εταιρείας, ο σχεδιασμός προβλέπει τη λειτουργία συνολικά 100 καταστημάτων στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας μέσα στα επόμενα δυο με τρία χρόνια.

    Μάλιστα, με δεδομένη την κινητικότητα που παρατηρείται στο λιανεμπόριο τροφίμων, δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε νέα εξαγορά μικρομεσαίας αλυσίδας το επόμενο διάστημα. «Το πουλόβερ ξηλώνεται και ενδεχομένως κάποιες αλυσίδες να αναζητήσουν νέες συμμαχίες», σημειώνουν πηγές με γνώση της υπόθεσης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επ. Ανταγωνισμού: “Ναι” υπό όρους στην εξαγορά της Προμηθευτικής από τον Μασούτη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μασούτης: Για να φτάσει η ανάκαμψη στην πραγματική οικονομία χρειάζεται να γίνουν πολλά βήματα ακόμα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Παρασκήνιο: Οι τράπεζες προτείνουν και πάλι σε δανειολήπτες να παραχωρήσουν οικειοθελώς τα ακίνητά τους



    ΣΧΟΛΙΑ