• Business

    Οι πράσινες πρωτοβουλίες της ΑΒ Βασιλόπουλος βραβεύονται ξανά στα Green Brand Awards 2023


    Για άλλη μια χρονιά η ΑΒ Βασιλόπουλος βραβεύθηκε για τη συμβολή της στην οικολογική εκπαίδευση της νέας γενιάς και τον πράσινο στρατηγικό σχεδιασμό της, αποσπώντας τρία σημαντικά βραβεία στα Green Brand Awards 2023 που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 21 Μαρτίου στο Marriott Hotel.

    Η διάκριση της ανάμεσα στις κορυφαίες ελληνικές επιχειρήσεις επιβεβαιώνει ότι είναι μια εταιρεία που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των σύγχρονων κοινωνιών, κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της για την προστασία του περιβάλλοντος και φροντίζει για ένα βιώσιμο μέλλον για όλους μας.

    Συγκεκριμένα, κέρδισε PLATINUM/GOLD βραβείο για το 1ο παγκοσμίως κινητό «Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης», που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την ΤΕΧΑΝ.

    Το «λεωφορείο» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και ενθαρρύνει κυρίως τα νέα παιδιά να ενημερωθούν, να ανακυκλώσουν και να συμμετέχουν σε διαδραστικές ενέργειες με θέμα την προστασία του περιβάλλοντος.

    Μέσα στο λεωφορείο υπάρχει αυτόματο μηχάνημα ανακύκλωσης πλαστικών και μεταλλικών συσκευασιών, ενώ πραγματοποιείται και θεωρητική περιβαλλοντική εκπαίδευση σχετικά με την ανακύκλωση, μέσα από ειδικά σχεδιασμένο οπτικοακουστικό εκπαιδευτικό υλικό. Από την αρχή της λειτουργίας του Κινητού Κέντρου, έχουν εκπαιδευθεί και ενημερωθεί περισσότεροι από 30.000 μαθητές σε όλη την Ελλάδα.

    Επιπλέον, απέσπασε SILVER βραβείο για το στρατηγικό πλάνο βιώσιμης ανάπτυξης της και την ενεργή συμμετοχή της εταιρείας στην Ατζέντα 2030 για τη βιώσιμη ανάπτυξη που έχουν θέσει τα Ηνωμένα Έθνη. Καθένας από τους 17 διαφορετικούς βιώσιμους στόχους που έχουν τεθεί, υπηρετούνται από τις δράσεις της ΑΒ, με σκοπό τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

    Η εταιρεία υλοποιεί σε αυτή την κατεύθυνση, έργα για την εξοικονόμηση ενέργειας, τη συνεχή παρακολούθηση των συστημάτων της, χρησιμοποιεί ψυκτικά ρευστά, φιλικά προς το περιβάλλον, επενδύει στην ανάπτυξη δικτύου φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, τη χρήση ΑΠΕ, τη χρήση έξυπνων συστημάτων διαχείρισης του στόλου των φορτηγών καθώς και τη χρήση καινοτόμων τεχνολογιών.

    Μέσα από την περιβαλλοντικά υπεύθυνη λειτουργία της και τη διαρκή προσφορά της με ολοκληρωμένα προγράμματα Εταιρικής Υπευθυνότητας, η ΑΒ θέτει συνεχώς σε προτεραιότητα την προστασία του πλανήτη μας. Με δράσεις που κάνουν τη διαφορά και πρωτοποριακά προγράμματα που έχουν ως στόχο την εκπαίδευση μικρών και μεγάλων στην αξία της περιβαλλοντικής συνείδησης.

    ΑΒ Βασιλόπουλος. Εδώ το καλό είναι για όλους.



    ΣΧΟΛΙΑ