• Business

    Οι πλουσιότεροι Αμερικανοί έχασαν 93 δισ. δολάρια μετά τo sell off των μετοχών λόγω πληθωρισμού

    • Bloomberg

    Jeff Bezos, Amazon


    Η περιουσία των πλουσιότερων δισεκατομμυριούχων της Αμερικής μειώθηκε την Τρίτη κατά 93 δισεκατομμύρια δολάρια, καταγράφοντας την 9η χειρότερη ημερήσια απώλεια όλων των εποχών, καθώς τα δεδομένα για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ βύθισαν τις αγορές.

    Η περιουσία του Jeff Bezos μειώθηκε κατά 9,8 δισεκατομμύρια δολάρια, παρουσιάζοντας την μεγαλύτερη πτώση από αυτές που παρακολουθεί ο Bloomberg Billionaires Index. Οι περιουσίες των Mark Zuckerberg, Larry Page, Sergey Brin και Steve Ballmer μειώθηκαν κατά περισσότερο από 4 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ ο Warren Buffett και ο Bill Gates έχασαν 3,4 δισεκατομμύρια και 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια, αντίστοιχα.

    Τα υψηλότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για τον πληθωρισμό εξανέμισαν δισεκατομμύρια από τις μεγαλύτερες περιουσίες των ΗΠΑ

    Οι μεγάλες ημερήσιες απώλειες των δισεκατομμυριούχων αντικατοπτρίζουν το ευρύ selloff στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι τα στοιχεία του δείκτη τιμών καταναλωτή που διαμορφώθηκαν υψηλότερα από το αναμενόμενο θα αναγκάσουν την Fed να αυξήσει τα επιτόκια πιο επιθετικά.

    Ο S&P 500 υποχώρησε κατά 4,4%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τον Ιούνιο του 2020, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq 100 κατέγραψε απώλειες 5,5%, τις μεγαλύτερες από την πτώση άνω του 12% τον Μάρτιο του 2020.

    Πρόκειται για την τελευταία από μια σειρά δύσκολων ημερών φέτος για τις αγορές και τις περιουσίες των δισεκατομμυριούχων. Μόλις τον περασμένο μήνα, η ίδια ομάδα Αμερικανών δισεκατομμυριούχων έχασε 78 δισ. δολάρια σε μια μέρα μετά από μια οκτάλεπτη ομιλία του προέδρου της Fed, Jerome Powell.

    Συνολικά, οι 500 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου έχουν περιουσίες αξίας περίπου 1,2 τρισ. δολαρίων, λιγότερο από ό,τι στην αρχή του έτους. Ο Mark Zuckerberg, διευθύνων σύμβουλος της Meta Platforms, έχει χάσει 68,3 δισεκατομμύρια δολάρια, ή περίπου το 54% της περιουσίας του, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της Binance, Changpeng Zhao, έχει απωλέσει 61 δισεκατομμύρια δολάρια ή περίπου 64% του πλούτου του.

    Διαβάστε ακόμη:

    Amancio Ortega: Το νέο στοίχημα των 700 εκατ. δολαρίων του μεγιστάνα ιδρυτή των Zara

    Gautam Adani: Ποιος είναι ο μεγιστάνας που συναγωνίζεται σε πλούτο τους Jeff Bezos και Elon Musk 



    ΣΧΟΛΙΑ