• Business

    Οι πιλότοι της Aegean μιλούν στο Mononews: Έτσι σχηματίσαμε το 200 πάνω από την Πελοπόννησο

    • NewsRoom

    Οι Κυβερνήτες Βασίλης Αναδιώτης, Σπύρος Γιαννακόπουλος και Βασίλης Βερνίκος


    Οι ελληνικές καρδιές χτύπησαν δυνατά όταν είδαν τον αριθμό 200 πάνω από την Πελοπόννησο, που σχημάτισε το ίχνος ενός από τα αεροσκάφη Α320ceo της AEGEAN στα 20.000 πόδια και  θαύμασαν τη δεξιοτεχνία και την ψυχή  των πιλότων της ειδικής πτήσης Α31821 της εταιρείας.

    Οι Κυβερνήτες Βασίλης Αναδιώτης, Σπύρος Γιαννακόπουλος και Βασίλης Βερνίκος επιστράτευσαν τις ικανότητές τους για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και έφεραν εις πέρας μια αποστολή με συμβολικό νόημα.

    Το αεροσκάφος της AEGEAN απογειώθηκε από το αεροδρόμιο ελευθέριος Βενιζέλος στις 10:12 και περνώντας πάνω από τον Σαρωνικό έφθασε στην Αχαΐα από όπου και ξεκίνησε να σχηματίζει τον αριθμό «200», πετώντας πάνω από την Αρχαία Ολυμπία, τα Καλάβρυτα, την Κόρινθο, το Άργος και τα Δερβενάκια.

    Η ενέργεια της αγαπημένης αεροπορικής εταιρείας είχε την ομορφιά της άρτιας εκτέλεσης και της προσφοράς ψυχής. Ήταν αποτέλεσμα τόσο της δεξιοτεχνίας και τεχνολογίας όσο και της ψυχής των πιλότων που επιστράτευσαν τις ικανότητές τους σε μια συμβολική πράξη ευγνωμοσύνης, σεβασμού και αναγνώρισης στις αξίες της θέλησης, της προσπάθειας, της πίστης, της επιμονής και της αφοσίωσης. Οι Έλληνες πιλότοι γνωστοί για τις ικανότητές τους, απέδειξαν ότι είναι  συνεχιστές της παράδοσης αφοσίωσης και τιμής στα ιδανικά και τις αξίες που μας εμπνέει η ηρωική ιστορία μας.

    Η ενέργειας έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από το κοινό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και το βίντεο της πτήσης έγινε αφορμή για μηνύματα και δηλώσεις εθνικής υπερηφάνειας, αναγνώρισης αλλά και ελπίδας για το μέλλον, τόσο από τους επιβάτες της στην Ελλάδα και το εξωτερικό όσο και από φίλους της χώρας μας από όλο τον κόσμο.

    Το mononews λίγο μετά την προσγείωση της ειδικής πτήσης Α31821 της AEGEAN μίλησε με τους πιλότους που σχεδίασαν και εκτέλεσαν την πτήση θέλοντας να μεταφέρει την υπερηφάνεια, τον ενθουσιασμό αλλά και τη συγκίνηση των ανθρώπων πίσω από τη συμβολική αυτή κίνηση που πραγματοποιήθηκε την παραμονή της εθνικής επετείου.

    «Για όλους εμάς στην AEGEAN η πτήση αυτή αποτελεί μια πηγαία, ειλικρινή και συμβολική  πράξη ευγνωμοσύνης προς τους προγόνους μας. Μια πράξη σεβασμού και αναγνώρισης στις αξίες της θέλησης, της προσπάθειας, της πίστης, της επιμονής και της αφοσίωσης στο στόχο που αντιπροσωπεύει η σημαντική αυτή επέτειος για όλους μας αλλά και ταυτόχρονα ανάληψης της ευθύνης ώστε να συνεχιστεί η πρόοδος και η ανύψωση αυτού του έθνους σε ακόμα ψηλότερα σκαλοπάτια», είπε ο κ. Βασίλης Αναδιώτης, Αρχιχειριστής του Σμήνους Α320, ένας από τους πολύπειρους Κυβερνήτες της AEGEAN που πραγματοποίησαν την πτήση θέλοντας να εξηγήσει το μήνυμα της ενέργειάς τους.

    «Ήταν πραγματικά μια πτήση που μας ικανοποίησε και χαρήκαμε όσο ελάχιστες. Μια ικανοποίηση που πηγάζει από δυο πλευρές. Από τη μία, αυτή που έχει να κάνει με το εθνικό συναίσθημα και την εθνική υπερηφάνεια, που είναι η κυρίαρχη και πιο σημαντική.  Και από την άλλη, αυτή  που απορρέει από την  ομορφιά της άρτιας εκτέλεσης ιδιαίτερων και μοναδικών αποστολών, όπως αυτή» μας είπε ο Κυβερνήτης κ. Σπύρος Γιαννακόπουλος, βασικός εμπνευστής της εξαιρετικής αυτής ιδέας και επικεφαλής test Pilot του Σμήνους Α320 της AEGEAN που πιλοτάρισε το αεροσκάφος, απαντώντας στα ερωτήματά μας για το πως ένοιωσαν όταν πραγματοποίησαν την πτήση.

    Πώς όμως προέκυψε αυτή η ιδέα και ποιες είναι οι τεχνικές απαιτήσεις και δυσκολίες μιας τέτοιας πτήσης;

    «Τη σκεφτήκαμε ως πιλότοι, τη νοιώσαμε ως Έλληνες, τη σχεδιάσαμε και την εκτελέσαμε ορμώμενοι από τη θετική προοπτική και ενέργεια που η επέτειος αυτή εμπνέει σε όλους μας, παρά τις αντίξοες συνθήκες που περνά προσωρινά η πατρίδα μας λόγω της πανδημίας», μας είπε συνεχίζοντας ο κ. Γιαννακόπουλος, ενώ  ο Κυβερνήτης κ. Βασίλης Βερνίκος που είχε την ευθύνη του σχεδιασμού μας εξήγησε τις τεχνικές απαιτήσεις μιας τέτοιας πτήσης.

    «Ένα μεγάλο μέρος του συνολικού εγχειρήματος και των τεχνικών απαιτήσεων  μιας τέτοιας πτήσεις πράγματι αφορούσε την προετοιμασία της. Πάνω από ποια ακριβώς περιοχή θα πετάξουμε;  Ποιες ταχύτητες θα χρησιμοποιήσουμε; Ποιο θα είναι το ύψος; Τι ακτίνα στροφής χρειαζόμαστε ώστε το ίχνος να μην έχει περιττές γραμμές;   Πως θα διασφαλίσουμε ότι δεν θα επιβαρύνουμε τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας;  Και αλλά αντίστοιχα θέματα που πρέπει να υπολογιστούν με ακρίβεια ώστε να στεφθεί με επιτυχία και ασφάλεια η προσπάθειά μας.»

    «Βασικός σύμμαχος στο εγχείρημα μας ήταν μεν η τεχνολογία που μας διευκόλυνε, ωστόσο η άρτια εκτέλεση -χωρίς καν να χρειαστεί δεύτερη προσπάθεια- εξαρτάται από  το ανθρώπινο χέρι.  Βλέπετε ο αυτόματος πιλότος δηλώνει αδυναμία κάποιες στιγμές, μιας και δεν διαθέτει την ικανότητα του αυτοσχεδιασμού!», είπε ο Κυβερνήτης κ. Βερνίκος.

    «Φυσικά, είχαμε αρωγούς τους ανθρώπους της εναερίου κυκλοφορίας, τους οποίους ευχαριστούμε για την πολύτιμη βοήθεια τους και πάνω από όλα τη διοίκηση της εταιρείας η οποία ταυτίστηκε από την πρώτη στιγμή με το όραμά μας και αγκάλιασε αμέσως την ιδέα μας. Ενώ την υποστήριξη και τον ενθουσιασμό όλων των συναδέλφων μας τον νοιώθαμε κάθε στιγμή κατά την προετοιμασία και ακόμη περισσότερο όσο το «ίχνος» της πτήσης σχηματίζονταν πάνω από την Πελοπόννησο», επισήμαναν και οι τρεις, τονίζοντας ότι πράξεις σαν και αυτές μπορούν να γίνουν μόνο από ομάδες και ανθρώπους που αγαπούν τη δουλειά τους και την Ελλάδα.

    Υπενθυμίζεται ότι το αεροσκάφος της AEGEAN απογειώθηκε από το αεροδρόμιο ελευθέριος Βενιζέλος στις 10:12 και περνώντας πάνω από τον Σαρωνικό έφθασε στην Αχαΐα από όπου και ξεκίνησε να σχηματίζει τον αριθμό «200», πετώντας πάνω από την Αρχαία Ολυμπία, τα Καλάβρυτα, την Κόρινθο, το Άργος και τα Δερβενάκια.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

     



    ΣΧΟΛΙΑ