• Business

    Η νέα κίνηση του εφοπλιστή Μουνδρέα

    Μουνδρέας

    Ο Νίκος Μουνδρέας με τα παιδιά του Γιώργο και Ναταλία


    Στο στόλο της ελληνικής ναυτιλιακής εταιρίας NG Moundreas, της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας του Νικόλαου Μουνδρέα, ανήκει πλέον το δεξαμενόπλοιο Takachiho II. Η ελληνική εφοπλιστική κοινότητα εξακολουθεί να παρουσιάζει έντονη κινητικότητα παραμένοντας ανεπηρέαστη από την κρίση που ταλανίζει την Ελλάδα.

    Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Μουνδρέας, υιός του ιδρυτή της NG Moundreas, Νικόλαου Μουνδρέα που έχει αναλάβει τα τελευταία χρόνια το πηδάλιο της οικογενειακής επιχείρησης, συνεχίζοντας την πολιτική επενδύσεων σε φορτηγά πλοία και δεξαμενόπλοια προχώρησε στην εξαγορά του 18 ετών πλοίου Takachiho II χωρητικότητας 280.999 dwt, καταβάλλοντας στην ιδιοκτήτρια ιαπωνική ναυτιλιακή Nippon Yusen Kaisha, τίμημα 21,3 εκατ. δολαρίων. Το πλοίο βρίσκεται στη Μέση Ανατολή.

    Ο Νικόλαος Μουνδρέας με τα παιδιά του Γιώργο και Ναταλία
    Ο Νικόλαος Μουνδρέας με τα παιδιά του Γιώργο και Ναταλία

    Η γνωστή εφοπλιστική οικογένεια, με καταγωγή από τη Μάνη, δραστηριοποιείται στο χώρο της ναυτιλίας από το 1916, όταν ο Γιώργος Μ. Μουνδρέας ίδρυσε τη ναυλομεσιτική Γ.Μ. Μουνδρέας. Ο γιος του Νικόλαος Γ. Μουνδρέας, με σπουδές στην Πάντειο και την Νομική και μεταπτυχιακό στο Λονδίνο συνέχισε την οικογενειακή επιχείρηση πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα και εξελίχθηκε σε ένα επιτυχημένο πλοιοκτήτη. Συνεργάστηκε επί σειρά ετών με τον εφοπλιστή Νικόλαο Φράγκο, ενώ μετά το 1980 κινήθηκε αυτόνομα ιδρύοντας την NGM Shipping.

    Χαρίκλεια Μουνδρέα
    Χαρίκλεια Μουνδρέα

    Τα τρία του παιδιά του Νικόλαου Μουνδρέα, Χαρίκλεια, Ναταλία και Γιώργος, συμμετέχουν εδώ και αρκετά χρόνια στη ναυτιλιακή εταιρία και με την στήριξη και την εμπειρία του πατέρα τους, έχουν επεκτείνει τη δραστηριότητα τους στην αγορά των δεξαμενόπλοιων.

    Ο όμιλος διαθέτει σήμερα τάνκερ σε όλες τις κατηγορίες, όπως είναι τα VLCC, τα suezmaxes, τα aframaxes, αλλά και μικρότερα. Παράλληλα έχουν εισέλθει και στα μεγάλα ποντοπόρα φορτηγά capesize.



    ΣΧΟΛΙΑ