• Business

    Η Marriott ανοίγει όλα τα ξενοδοχεία της στην Κίνα – Βλέπει σταθερή ανάκαμψη στις ΗΠΑ

    Marriott: Αναστέλλει το άνοιγμα νέων ξενοδοχείων και τις επενδύσεις στη Ρωσία

    Πηγή φωτογραφίας: Daniel Acker/Bloomberg


    Στο άνοιγμα όλων των ξενοδοχείων της στην Κίνα προχώρησε η Marriott International (MAR.O), ενώ βλέπει σταθερή ανάκαμψη στις ΗΠΑ, που είναι και η μεγαλύτερη αγορά της, όπως είπε τη Δευτέρα ο CEO της εταιρείας, Αρνε Σόρενσον.

    Η μετοχή της εταιρείας, στην οποία ανήκουν μεταξύ άλλων τα πολυτελή brands Ritz-Carlton και St. Regis, έφτασε εν τω μεταξύ να σημειώνει άνοδο έως και 8,1% στα 95,64 δολάρια το απόγευμα, αφού είπε ο Σόρενσον ότι η πληρότητα στην Κίνα είναι σήμερα 40%, από 7% με 8% που ήταν τον Φεβρουάριο, όταν άρχισε να εξαπλώνεται η πανδημία COVID-19.

    «Δεν είναι μόνο τα ταξίδια αναψυχής που ανακάμπτουν, αλλά και τα επαγγελματικά ταξίδια. Οι Κινέζοι πετούν και πάλι», ανέφερε ο Σόρενσον σε συνέδριο της Goldman Sachs.

    Στις ΗΠΑ, τα ξενοδοχεία της Marriott που έμειναν ανοικτά πέρασαν το 20% σε πληρότητα και συνεχίζουν να βλέπουν βελτίωση, ανέφερε ο Σόρενσον.

    Η εταιρεία είχε πληρότητα της τάξης του 12% στη Βόρεια Αμερική τον Απρίλιο, με το 16% των ξενοδοχείων της να έχουν κλείσει προσωρινά.

    Ο Σόρενσον προειδοποίησε ωστόσο ότι μπορεί να χρειαστεί να περάσουν χρόνια για να επιστρέψει η Marriott στα επίπεδα πληρότητας που είχε το 2019, όταν άγγιζε παγκοσμίως το 71%.



    ΣΧΟΛΙΑ