• Business

    Η κινέζικη Fosun «επενδύει» στη διάσωση της Thomas Cook

    Thomas Cook

    Peter Fankhauser, διευθυντής της Thomas Cook


    Ανακοίνωση σχετικά με την πρόθεσή της για εισφορά κεφαλαίου, αλλά και απόκτηση μεγαλύτερου ποσοστού συμμετοχής στην Thomas Cook, της οποίας είναι μέτοχος, εξέδωσε η Fosun.

    Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Η Fosun είναι μέτοχος στην Thomas Cook, επειδή είναι μια βρετανική εταιρεία που δραστηριοποιείται στην παγκόσμια ταξιδιωτική βιομηχανία, στην οποία έχουμε μεγάλη εμπειρία. Είμαστε αφοσιωμένοι επενδυτές, με αποδεδειγμένο αποτύπωμα στη θετική μεταβολή πολύ σημαντικών εμπορικών σημάτων, όπως τα ClubMed και Wolverhampton Wanderers FC».

    Σημειώνεται ότι η επιβεβαίωση από την Thomas Cook για το γεγονός ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με τον μεγαλύτερο μέτοχο και τον ιδιοκτήτη του Club Med, της Fosun της Κίνας, για μια συμφωνία διάσωσης, ήρθε μόλις σήμερα το πρωί.

    Η παλαιότερη εταιρεία πακέτων διακοπών της Βρετανίας, η οποία «παλεύει» να αντιμετωπίσει ένα μεγάλο χρέος και μια ασθενή διαπραγμάτευση, δήλωσε ότι βρίσκεται σε «προχωρημένες συζητήσεις» με τη Fosun, η οποία – μαζί με τις βασικές τράπεζες δανεισμού της Thomas Cook – συμμετέχει με 750 εκατομμύρια λίρες στην επιχείρηση, ώστε να μπορέσει η εταιρεία να συνεχίσει τις συναλλαγές της κατά τη χειμερινή περίοδο.

    Η συμφωνία θα έδινε στη Fosun μια μεγάλη πλειοψηφία των επιχειρήσεων τουριστικών πρακτόρων και ένα μεγάλο μειοψηφικό μερίδιο στην αεροπορική της εταιρεία, «αραιώνοντας» το ποσοστό συμμετοχής των υφιστάμενων επενδυτών.

    Μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή Today’s BBC Radio 4, ο διευθυντής της Thomas Cook, Peter Fankhauser, δήλωσε ότι η συμφωνία με τη Fosun είναι η «καλύτερη διαθέσιμη επιλογή για εμάς».

    Πρόσθεσε επίσης ότι «Διασφαλίζει την αξία για τους υπαλλήλους μας, για τους προμηθευτές μας και για τους πελάτες μας και αυτός είναι ο κύριος στόχος που έχουμε. Αυτή είναι μια πολύ καλή επιλογή για να εξασφαλίσουμε την επιχείρηση και να την θέσουμε σε σταθερή οικονομική βάση για το μέλλον.

    Αφού αξιολογήσαμε ένα ευρύ φάσμα επιλογών για να μειώσουμε το χρέος μας και να βάλουμε τα οικονομικά μας σε μια πιο βιώσιμη βάση, το συμβούλιο αποφάσισε να προχωρήσει με ένα σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης της επιχείρησης, υποστηριζόμενο από μια σημαντική εισροή νέων χρημάτων από τον μακροχρόνιο μέτοχό μας, τη Fosun, και τις κυριότερες τράπεζες δανεισμού μας.

    Ενώ αυτό δεν είναι το αποτέλεσμα που θέλαμε για τους μετόχους μας, αυτή η πρόταση είναι μια ρεαλιστική και υπεύθυνη λύση, που παρέχει τα μέσα για την εξασφάλιση του μέλλοντος της επιχείρησης Thomas Cook για τους πελάτες μας, τους προμηθευτές μας και τους υπαλλήλους μας.



    ΣΧΟΛΙΑ