• Business

    Οι Έλληνες επιχειρηματίες που βρέθηκαν στο παλάτι του St. James με τον Κάρολο-Και ο Σάκης Ρουβάς (pics)

    • NewsRoom
    καρολος

    Ο πρίγκιπας Κάρολος με τον Father Alex, την πρεσβυτέρα Ξανθη και τον πρίγκιπα Παύλο


    Την πρωτοβουλία του με τίτλο «Prince’s Trust International» παρουσίασε ο Πρίγκιπας Κάρολος της Ουαλίας, σε ένα πολυτελές γκαλά, που διοργανώθηκε στο παλάτι του St. James Palace, στο Λονδίνο. Η εκδήλωση είχε στόχο να διευρύνει την πρωτοβουλία του Καρόλου στην πατρίδα μας και το «παρών» έδωσαν 120 επιφανείς Έλληνες επιχειρηματίες απ’ όλο τον κόσμο. Μεταξύ των καλεσμένων, ξεχώρισαν ο δικός μας Σάκης Ρουβάς, αλλά και ο πρίγκιπας Παύλος, γιος του τέως βασιλιά της Ελλάδας, Κωνσταντίνου Γλίξμπουργκ.

    καρολος
    Ο πρίγκιπας Κάρολος με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Επιχειρηματιών, Βασίλη Απoστολόπουλο

    Η πρωτοβουλία Prince’s Trust International έχει μακρά ιστορία, αφού θεσμοθετήθηκε το 1976 από τον ίδιο τον Κάρολο, σε συνεργασία με άλλους γαλαζοαίματους απ’ όλο τον κόσμο. το πρόγραμμα ασχολείται με την υποστήριξη των νέων που αναζητούν εργασία, προκειμένου να καταπολεμηθεί το πρόβλημα της ανεργίας στις νεαρές ηλικίες. Οι εκδηλώσεις της πρωτοβουλίας διαρκούν 4 ημέρες και διοργανώνονται από κοινού με τον πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, πατέρα Αλέξανδρο Καρλούτσο.

    καρολος
    Ο σύμβουλος επιχειρήσεων Γιάννης Χορόζογλου με τη σύζυγό του

    Στη διάρκεια της ζωής της, η πρωτοβουλία έχει κατορθώσει, χάρη στα προγράμματα κατάρτισής της και στο δίκτυο των επιχειρήσεων που συμμετείχαν σε αυτή, να προσφέρει απασχόληση σε σχεδόν ένα εκατομμύριο νέους Βρετανούς και να αλλάξει τη ζωή τους. Πρόκειται για μία από τις πιο επιτυχημένες τέτοιες κινήσεις που έχει δοκιμαστεί σε βάθος χρόνου.

    Ο Σάκης Ρουβάς με την επιχειρηματία Αναστασία Αρβανίτη από την Ιταλία

    Βασιζόμενος, λοιπόν, σε αυτή τη δεδομένη θετική απόδοση του Prince’s Trust και με την οικονομική κρίση να μαστίζει τη χώρα μας, o πρίγκιπας Κάρολος αποφάσισε να ασχοληθεί με την Ελλάδα και να διερευνήσει τους τρόπους, με τους οποίους θα μπορούσε να βοηθήσει τη νεολαία της Ελλάδας, που πλήττεται από την ανεργία.

    καρολος
    Η Κάτια Ζυγούλη με τον δισεκατομμυριούχο Ντιν Μητρόπουλο

    Ο Παύλος ανακοίνωσε μάλιστα ότι, στην Ελλάδα, η πρωτοβουλία έχει καταφέρει να βρει εργασία στον θαυμαστό αριθμό των 59 νέων σε ολόκληρη τη χώρα. Επιπλέον, πολλοί από τους Έλληνες επιχειρηματίες που προσκλήθηκαν στις εκδηλώσεις δεσμεύτηκαν να στηρίξουν το πριγκιπικό έργο, προσλαμβάνοντας ανέργους στις επιχειρήσεις τους.

    View this post on Instagram

    Scenes from a successful week in London together with my cousin HRH The Prince of Wales and Greeks from the diaspora and our homeland getting together for the benefit of Prince’s Trust International to help the youth of Greece fight unemployment and increase self-employment. Prince Charles meeting 2 of the young ladies who have been supported by Prince’s Trust International Greece, Eirini Antonopoulou who went through the “get in-to” program and now employed by Vodafone Greece and Dimitra Gaitaneri who went through the “enterprise” program and will be opening her own kindergarten care center. The program has given employment to 59 young Greeks in Athens since April 2018 and is looking to grow over 5 years to 2,200 all over Greece. Thanking the Dean & Marianne Metropoulos family and THI as lead sponsors of the few days. @princes_trust_international #princestrust #princestrustinternational #THI #TheHellenicInitiative @tatianablatnik #greekdiaspora #Hellas

    A post shared by Pavlos Crown Prince (@pavlosgreece) on

    καρολος
    Ο Τζων Κουδούνης με την πριγκίπισσα Θεοδώρα

    Ανάμεσα στους λαμπερούς καλεσμένους της βραδιάς ήταν και ο δισεκατομμυριούχος Ντιν Μητρόπουλος, ο μεγαλοκατασκευστής Μερκούριος Αγγελιάδης, ο κροίσος του real estate, Ντιν Σπανός από το Λος Άντζελες και η Κορίν Μεντζελόπουλος, ιδιοκτήτρια του «μύθου» των γαλλικών αμπελώνων του κτήματος Chateau Margaux. Εκεί ήταν και οι Τζον Κουδούνης, Άντονυ Λυμπεράκης, Πήτερ Μίχαλος, Βασίλης Παπαστεργιάδης. Το παρών έδωσε επίσης ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών, Βασίλης Αποστολόπουλος, ο πρόεδρος της Μίνως ΕΜΙ, Σαμουήλ Μάτσας, ο Γιάννης Χορόζογλου, η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, ο πρίγκιπας Νικόλαος και πολλές ακόμη σημαντικές προσωπικότητες.

    καρολος
    Ο πρίγκιπας Κάρολος με τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης Βασίλη Παπαστεργιάδη

    Η Μεντζελόπουλος, μάλιστα, διέθεσε μια μεγάλη ποσότητα από τα περίφημα κρασιά της, προκειμένου να προσφερθούν, ως δώρο, στους προσκεκλημένους. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κόστος των εν λόγω κρασιών ξεκινά από τα 1.500 ευρώ το μπουκάλι.

    καρολος
    Ο διάδοχος του Βρετανικού θρόνου συνομιλεί με τον Σαμουήλ και τη Μαργαρίτα Μάτσα

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τι δώρο έκανε ο πρίγκιπας Κάρολος στην Καμίλα για τα 60ά γενέθλιά της

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παράδοση – παραλαβή στο υπουργείο Εργασίας: «Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τον κόσμο της ανεργίας»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στα 400 ευρώ το επίδομα ανεργίας – Πώς διαμορφώνονται τα υπόλοιπα επιδόματα



    ΣΧΟΛΙΑ