• Business

    Η εκλογή του CEO στην Τράπεζα Πειραιώς μπλοκάρει το νέο πρόεδρο της Attica Bank

    Σταύρος Λεκκάκος. Πρόεδρος MIG

    Σταύρος Λεκκάκος. Πρόεδρος MIG


    Αναβλήθηκε για την επόμενη εβδομάδα η γενική συνέλευση της Attica Bank και οι σαρωτικές αλλαγές που αναμένονται σε επίπεδο διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας. Η διακοπή της συνέλευσης και η εκ νέου σύγκλησή της για τη Δευτέρα έγινε με αίτημα μετόχου και συγκεκριμένα του ΤΑΠΙΛΤΑΤ, αλλά οι πληροφορίες της αγοράς συνδέουν την καθυστέρηση στην υλοποίηση των αλλαγών με τις διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στο τραπεζικό σύστημα.

    Συγκεκριμένα, καθώς παραμένει η εκκρεμότητα σχετικά με την  εκλογή νέου διευθύνοντος της Τράπεζας Πειραιώς, δεν είναι “δυνατή” η αποδέσμευση του Σταύρου Λεκκάκου, ο οποίος θεωρείται ο πιθανότερος για τη θέση του προέδρου της Attica Bank, σε αντικατάσταση του, σε κάθε περίπτωση απερχόμενου Γιάννη Γαμβρίλη.

    Οι καραμπόλες στην τραπεζική αγορά φαίνεται να ξεκινούν από την Πειραιώς, όπου εκκρεμεί η επιλογή του νέου CEO. Πληροφορίες του mononews αναφέρουν ότι ο Χρήστος Παπαδόπουλος είναι το φαβορί που έχει και τις “ευλογίες” της Ευρωπαϊκής Εθνικής Τράπεζας και της Τράπεζας της Ελλάδος, με την επιλογή του να σκοντάφτει στα εμπόδια που βάζει ο John Paulson και ο αντ’αυτού του στην Ελλάδα, Alexander Blades, ο οποίος επιδεικνύει εριστική στάση εντός της Τράπεζας Πειραιώς, διατυπώνοντας ενστάσεις ακόμη και για μη σημαντικά θέματα.

    Πολύ περισσότερο, η πλευρά Paulson φέρεται να έχει αντιρρήσεις για την τοποθέτηση Παπαδόπουλου, όχι διαφωνώντας για το πρόσωπο του νέου CEO, όσο στο πλαίσιο της γενικής στάσης έναντι της διοίκησης Paulson ελέγχει το ποσοστό της τάξης του 9% στην Πειραιώς.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

    http://www.mononews.gr/simera-ta-kala-nea-ektos-aprooptou-apo-draghi-gia-tis-ellinikes-trapezes/55334

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

    http://www.mononews.gr/giati-o-kiriakos-milai-gia-kratikodietous-komma-tou-den-echi-tetious/55359

     



    ΣΧΟΛΙΑ