• Business

    Η Daimler επενδύει 150 εκατ. ευρώ στην Beat

    • NewsRoom
    Νίκος Δρανδάκης. Επικεφαλής TaxiBeat

    Νίκος Δρανδάκης. πρώην επικεφαλής Beat


    Σε επένδυση στην Ελλάδα που μπορεί να ξεπεράσει τα 150 εκατ. ευρώ μέσα στην επόμενη διετία αναμένεται να προχωρήσει ο γερμανικός όμιλος της Daimler, με στόχο μέσω της εταιρείας Beat, την οποία εξαγόρασε πέρσι, να δημιουργηθεί στην Αθήνα ένα κέντρο έρευνας και καινοτομίας για την ανάπτυξη νέων εφαρμογών στην αγορά των κλήσεων ταξί.

    Το νέο κέντρο καινοτομίας με την ονομασία «Τhe Orbit» θα έχει στόχο να συγκεντρώσει μηχανικούς, προγραμματιστές και επιστήμονες για την ανάπτυξη νέων εφαρμογών με την χρήση εργαλείων όπως τα Big data και η εκμάθηση μηχανής. Υπολογίζεται ότι θα δημιουργηθούν τουλάχιστον 200 νέες θέσεις εργασίας στην Beat, η οποία σήμερα απασχολεί περί τα 400 άτομα.

    Ένα κομμάτι των δραστηριοτήτων της νέας επένδυσης θα επικεντρωθεί στην Ελλάδα και ένα άλλο κομμάτι στην αγορά της Λατινικής Αμερικής, στην οποία ήδη δραστηριοποιείται με επιτυχία η Beat, ανταγωνιζόμενη μάλιστα εταιρείες κολοσσούς. Η Beat δραστηριοποιείται ήδη στη Λίμα, το Σαντιάγκο και την Μπογκοτά, ενώ όπως ανακοίνωσε πρόσφατα ετοιμάζεται μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους να επιστρέψει στην πόλη του Μεξικό.

    Η εταιρεία και το κέντρο καινοτομίας ετοιμάζεται να αναπτύξουν εφαρμογές σε όλο το πλέγμα του κλάδου των υπηρεσιών στις μετακινήσεις. Μεταξύ αυτών το ride sharing, οι πολυτελείς μετακινήσεις αλλά και την μίσθωση ηλεκτρικών scooter, η οποία αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς στις ΗΠΑ και βέβαια τα αυτόνομα οχήματα.

    Στόχος του «The Orbit» είναι να γίνει ένα ευρύτερο κέντρο καινοτομίας στην καρδιά της ελληνικής πρωτεύουσας για αυτό στο κτήριο γραφείων που θα ανοίξει στην Κηφισίας θα διοργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις, συζητήσεις και σεμινάρια για τον χώρο της τεχνολογίας και των startups.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αποζημίωση 260.000 ευρώ ζητά η Taxibeat από τον Θύμιο Λυμπερόπουλο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Daimler: Αγοράζει ποσοστό στη Volvo;



    ΣΧΟΛΙΑ