• Business

    Η απόφαση των ομολογιούχων κρίνει την τύχη της Folli Follie – Τι σχεδιάζει η διοίκηση μετά την τηλεδιάσκεψη

    • Του Γιώργου Μανέττα
    Κουτσολιούτσος Folli Follie

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Αντίστροφα έχει αρχίσει να μετρά από χθες ο χρόνος για τη νέα πρόταση αναδιάρθρωσης που απεύθυνε η διοίκηση της Folli Follie στους ομολογιούχους πιστωτές.

    Συγκεκριμένα, με βάση όσα ειπώθηκαν στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη για την παρουσίαση και εξειδίκευσης της πρότασης, οι ομολογιούχοι έχουν 21 ημέρες περιθώριο για να απαντήσουν εάν αποδέχονται ή όχι την πρόταση, ώστε να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας που θα ανοίξει τον δρόμο για την διάσωση της αμαρτωλής εταιρείας.

    Το ενδιαφέρον πάντως είναι έντονο. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ερωτήματα που υποβλήθηκαν σχεδόν 200 ερωτήσεις (!), από τους περίπου 110 συμμετέχοντας στην τηλεδιάσκεψη.

    Η διοίκηση εξετάζει τον τρόπο που θα απαντήσει στα ερωτήματα, και για αυτό αναμένεται αύριο -εκτός απροόπτου- να συνεδριάσει και πάλι το διοικητικό συμβούλιο, για να αποφασισθούν τα επόμενα βήματα.

    Την ίδια ώρα, οι πολλές ερωτήσεις είναι ενδεικτικές και της ασάφειας που χαρακτηρίζει μεγάλα κομμάτια της πρότασης προς τους ομολογιούχους.

    Μάλιστα, η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών, η οποία παρακολούθησε την τηλεδιάσκεψη μέσω του προέδρου της Γιάννη Κυριακόπουλου χαρακτηρίζει προβληματική την πρόταση και θέτει εννέα ερωτήματα, τα οποία μεταξύ άλλων αφορούν στις διαρκές εναλλαγές μελών του δ.σ., την παραμονή του Τζ. Κουτσολιούτσου στο δ.σ. της εταιρείας, το ύψος των αμοιβών που έλαβαν οι σύμβουλοι από το τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο, αλλά και γιατί δεν ολοκληρώθηκε ο έλεγχος της Α&Μ.

    Οι ομολογιούχοι είναι ίσως η μοναδική ευκαιρία της Folli Follie να επιβιώσει, κάτι που παραδέχθηκε και η διοίκηση σε πρόσφατη ανακοίνωσή της.

    Σε περίπτωση που ναυαγήσει και αυτή η προσπάθεια, τότε τα πράγματα για τον άλλοτε πανίσχυρο όμιλο της οικογένειας Κουτσολιούτσου είναι εξαιρετικά δύσκολα. Η κήρυξη πτώχευσης, με την οποία φλερτάρει για πάνω από ένα χρόνο η εταιρεία μοιάζει αναπόφευκτη κατάληξη.

    Από τα κεντρικά της Folli στον Άγιο Στέφανο πάντως διαρρέεται πως θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια παρά τη δυσπιστία που υπάρχει για να διασωθεί η εταιρεία και μαζί οι χιλιάδες θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο. Να σημειωθεί πως όνο στην Ελλάδα, η εταιρεία απασχολεί 1.200 άτομα προσωπικό.

    Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο εξυγίανσης και η συμφωνία αναδιάρθρωσης πρέπει να γίνουν αποδεκτά από το 40% των εξασφαλισμένων πιστωτών και του 60% των μη εξασφαλισμένων πιστωτών.



    ΣΧΟΛΙΑ