• Business

    Η απάντηση της Huawei για το «εμπάργκο» της Google

    ρεν τζενγκφει

    Ρεν Τζενγκφέι, ιδρυτής του κολοσσού της Huawei


    Μετά την είδηση που έγινε γνωστή το πρωί, για τον αποκλεισμό των κινητών τηλεφώνων της Huawei από πλήθος υπηρεσιών της Google, ο κινεζικός κολοσσός έδωσε τη δική του απάντηση σχετικά με το λογισμικό Android που χρησιμοποιεί.

    Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία τεχνολογικού εξοπλισμού, η Huawei θα εξακολουθήσει να προσφέρει αναβαθμίσεις ασφάλειας και υπηρεσίες για τα smartphones και τα tablets της, αφού αποκλείστηκε από τις μελλοντικές αναβαθμίσεις της Google στο λειτουργικό της σύστημα Android.

    Αναπάντητο παραμένει , προς το παρόν, το τι θα γίνει με τα νέα τηλέφωνα, που θα κυκλοφορήσει η εταιρεία στο μέλλον, στα οποία, όπως διευκρίνισε η Google, θα απαγορευθεί η πρόσβαση και σε δημοφιλείς εφαρμογές, όπως Google Play, Gmail, Google Maps, YouTube, Chrome και άλλα. Ο κίνδυνος για την απώλεια των μελλοντικών πωλήσεων κινητών τηλεφώνων της Huawei εξαιτίας του αποκλεισμού από τις εφαρμογές αυτές μπορεί μόνο να αποκλειστεί εάν η κινεζική εταιρεία τεχνολογικού εξοπλισμού κατορθώσει να εξασφαλίσει μια ειδική συμφωνία άδειας για τις εφαρμογές αυτές.

    Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις, εκπρόσωπος της Huawei ανέφερε σε email ότι «Η Huawei θα συνεχίσει να προσφέρει αναβαθμίσεις ασφαλείας και υπηρεσίες after-sales σε όλα τα υφιστάμενα προϊόντα smartphone και tablet Huawei και Honor, καλύπτοντας αυτά που έχουν πουληθεί και που είναι παγκοσμίως σε στοκ».

    «Θα συνεχίσουμε να χτίζουμε ένα ασφαλές και βιώσιμο λειτουργικό οικοσύστημα, προκειμένου να παράσχουμε την καλύτερη εμπειρία για όλους τους χρήστες παγκοσμίως», ανέφερε η Huawei, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο εταιρία κατασκευής smartphones μετά τη Samsung και στοχεύει στην πρώτη θέση.

    Σημειώνεται ότι, στην κινεζική αγορά, οι συσκευές της Huawei ούτως ή άλλως δε διαθέτουν τις εφαρμογές Google. Ωστόσο, στην αγορά εκτός Κίνας είναι γνωστό ότι οι εφαρμογές αυτές είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς και η απουσία τους από τα κινητά τηλέφωνα της Huawei αναμένεται να πλήξει σημαντικά τη δημοτικότητα και τις πωλήσεις της εταιρίας στην αγορά αυτή.

    Για να γίνει κατανοητή η ζημιά που ενδέχεται να προκληθεί στις πωλήσεις της εταιρείας μετά τις τελευταίες εξελίξεις, αναφέρεται ενδεικτικά ότι σχεδόν το ήμισυ των 208 εκατ. τηλεφώνων Huawei που διατέθηκαν στην αγορά το 2018 πήγαν εκτός της ηπειρωτικής Κίνας. επιπροσθέτως, στην αγορά εξωτερικού, η Ευρώπη αποτελεί τη σημαντικότερη αγορά του εξωτερικού, όπου οι συσκευές της κατέχουν αυτή τη στιγμή μερίδιο αγοράς 29%, σύμφωνα με την εταιρία τεχνολογικών ερευνών IDC.

    Η Google ανακοίνωσε ότι θα θέσει σε εφαρμογή περιορισμούς στις αναβαθμίσεις Android για τη Huawei, αφού ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προσέθεσε την Πέμπτη την κινεζική εταιρία σε «μαύρη λίστα», γεγονός που θα καταστήσει δύσκολες για την εταιρία τις συναλλαγές με εταίρους στις ΗΠΑ. «Συμμορφωνόμαστε με το διάταγμα και εξετάζουμε τις επιπτώσεις», δήλωσε εκπρόσωπος της Google.



    ΣΧΟΛΙΑ