• Business

    Άκτωρ: Mειοδότης σε έργα της ΕΥΔΑΠ άνω των 130 εκατ. ευρώ

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Αναστάσιος Καλλιτσάντσης


    Τη μεγαλύτερη έκπτωση και στα δύο έργα που «τρέχει» το διάστημα αυτό η ΕΥΔΑΠ για δίκτυα ακαθάρτων σε περιοχές της Ανατολικής Αττικής, συνολικού προϋπολογισμού 134 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) έδωσε με τις προσφορές της η Άκτωρ του ομίλου Ελλάκτωρ.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, για το πρώτο έργο «Κατασκευή δικτύων ακαθάρτων και αγωγών μεταφοράς ακαθάρτων σε περιοχές του δήμου Σπάτων – Αρτέμιδας», προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ, η Άκτωρ παρείχε έκπτωση 55,5% με την επόμενη καλύτερη προσφορά (έκπτωση 53,5%) να είναι της κοινοπραξίας Θέμελη ΑΕ – Χρ. Κωνσταντινίδης – ΕΡΓΟ ΑΤΕ – ΕΛΤΕΡΓΑ ΑΕ. Προσφορές κατέθεσαν ακόμη οι Ιντρακάτ, ΑΒΑΞ, Τέρνα και 3Κ Τεχνική.

    Το συνολικό μήκος των κατασκεπαζόμενων αγωγών, σύμφωνα με τη διακήρυξη του παραπάνω έργου, ανέρχεται σε 192,5 χιλ. και η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου σε 40 μήνες.

    Στο έργο «Κατασκευή ακαθάρτων και αγωγών μεταφοράς ακαθάρτων σε περιοχές των δήμων Ραφήνας – Πικερμίου και Σπάτων – Αρτέμιδος» προϋπολογισμού 63,7 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) η έκπτωση στην προσφορά της Άκτωρ είναι 52% με δεύτερη καλύτερη αυτή της Ιντρακάτ (51,3%). Να σημειωθεί ότι και στους δύο διαγωνισμούς συμμετέχουν οι ίδιες εταιρείες.

    Ακολουθεί η εξέταση των στοιχείων των προσφορών από την επιτροπή του διαγωνισμού και η διαδικασία των ενστάσεων χωρίς να είναι δυνατόν αυτή τη στιγμή να εκτιμηθεί πότε οι διαγωνισμοί θα τελεσφορήσουν, λόγω των δύσκολων συνθηκών που διαμορφώνονται εξαιτίας του κορονοϊού



    ΣΧΟΛΙΑ