• Business

    Η αεροπορική που έγινε γνωστή για τις αεροσυνοδούς με τα μπικίνι μόλις έκανε παραγγελία 11 δισ. δολαρίων στη Boeing

    Οι αεροσυνοδοί της VietJet που φοράνε μπικίνι


    Η βιετναμέζικη χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία VietJet μόλις έκανε μια τεράστια παραγγελία στη Boeing. Η μόλις 5 ετών εταιρεία, η οποία είναι γνωστή για τα τολμηρά διαφημιστικά της κόλπα που περιλαμβάνουν ακόμα και αεροσυνοδούς που φορούν μπικίνι, παρήγγειλε εκατό 737 MAX200 αεροσκάφη!

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Barack Obama και ο Βιετναμέζος πρόεδρος Tran Dai Quang ήταν παρόντες όταν ο CEO της VietJet Nguyen Thi Phuong Thao και ο CEO της Boeing Commercial Airplanes υπέγραφαν τη συμφωνία.

    O Αμερικανός πρόεδρος Barack Obama και ο Βιετναμέζος πρόεδρος Tran Dai Quang, παρακολουθούν την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ VietJet και Boeing
    O Αμερικανός πρόεδρος Barack Obama και ο Βιετναμέζος πρόεδρος Tran Dai Quang, παρακολουθούν την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ VietJet και Boeing

    Με τις τωρινές τιμές, η συμφωνία εκτιμάται στα 11,3 δισ. δολάρια, αν και είναι πιθανό η VietJet να έλαβε έκπτωση της τάξεως του 50% επί των τιμών.

    Η VietJet, η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2011, έχει προκαλέσει διαμάχες τα τελευταία χρόνια που έχουν να κάνουν με τα τολμηρά διαφημιστικά κόλπα της. Το 2012, η αεροπορική προσέλαβε πέντε υποψήφιες καλλιστείων με μπικίνι να χορεύουν χαβανέζικους χορούς κατά τη διάρκεια των πτήσεων.

    Ένα Boeing 737Max 200 της VietJet
    Ένα Boeing 737Max 200 της VietJet

    Η κυβέρνηση του Βιετνάμ τιμώρησε την εταιρεία με πρόστιμο 900 δολαρίων για το περιστατικό.

    Το 2014, φωτογραφίες και βίντεο από την καθιερωμένη φωτογράφηση εσωρούχων της αεροπορικής διέρρευσε στο διαδίκτυο. Επιπλέον, η VietJet ήταν γνωστή για τις επιδείξεις μόδας που διοργάνωνε μέσα στα αεροσκάφη.

    Πέρα από τα μοντέλα με τα μπικίνι, η VietJet έχει ακολουθήσει μια δυναμική και επιτυχημένη αναπτυξιακή πορεία. Σύμφωνα με το Center for Aviation, η VietJet κατέχει ήδη μερίδιο της τάξεως του 40% στην βιετναμέζικη αεροπορική αγορά και είδε την ταξιδιωτική της κίνηση να αυξάνεται κατά 70% το 2015.

    Οι αεροσυνοδοί της VietJet που φοράνε μπικίνι
    Οι αεροσυνοδοί της VietJet που φοράνε μπικίνι

    Φέτος, η VietJet αναμένεται να ξεπεράσει τις εθνικές αερογραμμές – Vietnam Airlines – και να γίνει η εταιρεία με τις περισσότερες κρατήσεις στη χώρα.

    Η VietJet επίσης αναμένεται να κάνει δημόσια εγγραφή στο Χρηματιστήριο μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2016.

    Η παραγγελία των 100 αεροσκαφών αποτελεί ορόσημο για την Boeing στο Βιετνάμ. Η χώρα ήταν το προπύργιο της Airbus στην Ασία για πολύ καιρό. Μέχρι σήμερα, η VietJet διέθετε στόλο μόνο με Airbus και έχει παραγγελίες σε ισχύ 100 επιπλέον Α320 αεροσκαφών.

    Οι υπόλοιπες μεγάλες βιετναμέζικες αεροπορικές – Vietnam Airlines and Jetstar Pacific – λειτουργούν αποκλειστικά με Airbus.

    Αεροσυνοδοί της VietJet
    Αεροσυνοδοί της VietJet

    To 737 ΜΑΧ200 είναι ένα μεγάλης χωρητικότητας αεροσκάφος και αποτελεί εξέλιξη του 737 MAX8 της Boeing. Με την προσθήκη ενός επιπλέον σετ θυρών εξόδου, η Boeing θα μπορεί να επιβιβάζει 11 παραπάνω επιβάτες ανά αεροσκάφος εκτοξεύοντας τη χωρητικότητα στους 200 επιβάτες.

    Η VietJet αναμένεται να παραλάβει τα νέα αεροσκάφη από τη Boeing μεταξύ του 2019 και του 2023.

    Μέχρι στιγμής, η VietJet διαχειρίζεται 28 Airbus A320 και A321 αεροσκάφη μέσης χρονολογίας μόλις 3,6 ετών.

    Το παρακάτω βίντεο δείχνει τους περιβόητους χαβανέζικους χορούς εν πτήσει:

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/fraport-minima-stin-pagkosmia-agora-gia-tin-simvasi-gia-ta-periferiaka-aerodromia/47500

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/idiotika-tzet-rolls-royce-loutro-se-sampania-i-kini-kathimerinotita-ton-plousiopedon-tou-londinou-photos-videos/47599

     



    ΣΧΟΛΙΑ