• Business

    Hugo Boss: Απογοήτευσε το outlook του 2024 – Κατρακυλά η μετοχή

    • NewsRoom
    Daniel Grieder, CEO Hugo Boss

    Daniel Grieder, CEO Hugo Boss (Πηγή: group.hugoboss.com)


    Επιβράδυνση του όγκου των πωλήσεων, αλλά και κέρδη κάτω των εκτιμήσεων προέβλεψε για φέτος η Hugo Boss, με αποτέλεσμα η μετοχή του γερμανικού πολυτελούς οίκου μόδας να σημειώσει βουτιά της τάξης του 18% στις συναλλαγές της Πέμπτης, καταγράφοντας τη χειρότερη επίδοση των τελευταίων οκτώ ετών.

    Ειδικότερα, ο γερμανικός οίκος μόδας ανακοίνωσε ότι περιμένει τα κέρδη προ φόρων και τόκων (EBIT) να είναι μεταξύ 430-475 εκατ. ευρώ από 410 εκατ. ευρώ το 2023, αλλά κάτω από την εκτίμηση των αναλυτών για 490 εκατ. ευρώ.

    Οι πωλήσεις αναμένεται να αυξηθούν μεταξύ 3% και 6% στα 4,30 με 4,45 δισ. ευρώ, επίσης κάτω από την εκτίμηση των αναλυτών για 4,56 δισ. ευρώ.

    Η εταιρεία ανέφερε επίσης ότι ο στόχος για έσοδα 5 δισ. ευρώ μέχρι το 2025 ενδεχομένως να καθυστερήσει λίγο καθώς οι καταναλωτές έχουν να αντιμετωπίσουν τον πληθωρισμό και το αυξημένο κόστος δανεισμού από το ράλι των επιτοκίων.

    Σημειώνεται ότι η Hugo Boss συνέχισε πέρσι να επωφελείται από την ανανέωση της επωνυμίας που πραγματοποιήθηκε το 2022, η οποία έφερε νέους πελάτες στην Ασία και βοήθησε στη στήριξη των πωλήσεων, παρά την εξασθένηση της ζήτησης στην Ευρώπη.

    Ωστόσο, σύμφωνα με την εταιρεία, οι συναλλαγματικές διαφορές, σε συνδυασμό με την εξασθενημένη αγορά, περιόρισαν τη βελτίωση του περιθωρίου κερδών στα τέλη του 2023.

    «Είναι πολύ νωρίς για να πούμε ακριβώς πόσο θα καθυστερήσουμε, εάν πρόκειται να καθυστερήσουμε», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Daniel Grieder.

    Η εταιρεία έκανε λόγο για μια επιφυλακτική αγορά, ειδικά στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία, και χαμηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Κίνα σε σύγκριση με την ευρύτερη περιοχή Ασίας/Ειρηνικού.

    Υπενθυμίζεται ότι καθώς η ζήτηση επιβραδύνθηκε πέρσι, για ένα μεγάλοι χρονικό διάστημα ο κλάδος ειδών πολυτελείας και ένδυσης χρειάστηκε να μειώσει τις τιμές σε πολλά προϊόντα, προκειμένου οι εταιρείες να “ξεστοκάρουν”.

    Η Hugo σχεδιάζει να περιορίσει τις δαπάνες, προκειμένου να βοηθήσει να αυξηθεί το ποσοστό του μεικτού περιθωρίου κέρδους το 2024.

    Σύμφωνα με τον Grieder, η εταιρεία εξακολουθεί να δαπανά χρήματα, απλώς πιο προσεκτικά.

    Μάλιστα επισημαίνει ότι δεν έχουν προγραμματιστεί περικοπές θέσεων εργασίας.

    Σημειώνεται ότι η μετοχή του οίκου σημείωνε βουτιά 15,48% στις συναλλαγές της Πέμπτης περίπου στις 14:47 ώρα Ελλάδος.

    Διαβάστε επίσης: 

    Hugo Boss: Άλμα 18% στις πωλήσεις του 2023 – Ισχυρό δ’ τρίμηνο στην Ασία

    Zara: Ο κολοσσός της fast fashion ετοιμάζεται να μπει στον χώρο της πολυτέλειας

    Novo Nordisk: Το πειραματικό χάπι κατά της παχυσαρκίας εκτόξευσε τη μετοχή της σε νέο ρεκόρ



    ΣΧΟΛΙΑ