• Business

    Housemarket (Ikea): Στο «ΒΒ» η αξιολόγηση από την ICAP

    • NewsRoom
    Housemarket: Προχωρά σε ολοσχερή εξόφληση ομολογιών


    H εταιρεία «HOUSEMARKET ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΕΙΔΩΝ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΕΩΣ, ΕΠΙΠΛΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ» με δ.τ. HOUSEMARKET A.E., βάσει των συμβατικών της υποχρεώσεων που απορρέουν από το από 22.08.2016 Πρόγραμμα Εκδόσεως Κοινού Ομολογιακού Δανείου ποσού ευρώ σαράντα εκατομμυρίων (€40.000.000), ανακοινώνει ότι η επαναξιολόγηση της πιστοληπτικής της ικανότητας από την εταιρεία ICAP Group A.E. την κατέταξε εκ νέου στη διαβάθμιση ΒΒ.

    Η διαβάθμιση ΒΒ υποδηλώνει πολύ χαμηλό πιστωτικό κίνδυνο και αποδίδεται σε επιχειρήσεις οι οποίες ενδέχεται να επηρεαστούν αλλά σε πολύ μικρό βαθμό από δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες και επομένως η πιστοληπτική τους ικανότητα παραμένει σχετικά σταθερή.

    Οι επιχειρήσεις με διαβάθμιση ΒΒ χαρακτηρίζονται από τα σημαντικά οικονομικά αποτελέσματα, τη σταθερή πορεία και ανταγωνιστική θέση τους στην αγορά, καταλήγει η ανακοίνωση.

    Σημειώνεται ότι η HOUSEMARKET A.E. δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και, μέσω των θυγατρικών της, στην Κύπρο και στην Βουλγαρία, στον κλάδο της λιανικής πώλησης ειδών οικιακού εξοπλισμού και επίπλων (Καταστήματα ΙΚΕΑ), με αντικείμενο την εμπορία ειδών οικιακής χρήσης και την παροχή υπηρεσιών εστίασης, σύμφωνα με τη Φιλοσοφία ΙΚΕΑ (the IKEA Concept) και υπό το Σύστημα Δικαιόχρησης της ΙΚΕΑ (the ΙΚΕΑ Franchise System).

    Ως αποκλειστικοί δικαιοδόχου του εμπορικού σήματος ΙΚΕΑ©, η Εταιρεία και οι θυγατρικές της στο εξωτερικό έχουν αναπτύξει και λειτουργούν συνολικά 7 καταστήματα ΙΚΕΑ (5 στην Ελλάδα, 1 στην Κύπρο, 1 στη Βουλγαρία), 8 Κέντρα Παραγγελιών και Παραλαβών (5 στην Ελλάδα και 3 στη Βουλγαρία) και 3 καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου (ένα σε κάθε μια από τις παραπάνω χώρες).

    Η εταιρεία HOUSEMARKET A.E. καθώς και οι θυγατρικές αυτής είναι μέλη του Ομίλου FOURLIS, ο οποίος αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εμπορικούς ομίλους διαρκών καταναλωτικών αγαθών με την εμπορική του δραστηριότητα να εκτείνεται στις χώρες της Ελλάδας, της Κύπρου, της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας και της Τουρκίας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Α. Φράγκου: Η νέα κίνηση αναδιάρθρωσης του στόλου της Navios Holdings

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ρήγας (Energean): Ενδιαφέρον για τροφοδοσία ελληνικής και κυπριακής αγοράς με φυσικό αέριο



    ΣΧΟΛΙΑ