• Business

    Hodinkee: Η εταιρεία πώλησης ρολογιών πολυτελείας απολύει το 20% των εργαζομένων της

    • Bloomberg
    Jeffery Fowler, CEO Hodinkee

    Jeffery Fowler, CEO Hodinkee


    Η Hodinkee, ιστοσελίδα online πωλήσεων ρολογιών και ειδησεογραφίας για τον κλάδο, που υποστηρίζεται από την LVMH Luxury Ventures του Bernard Arnault, θα περικόψει σχεδόν το 20% του προσωπικού της καθώς οι τιμές στα μεταχειρισμένα ρολόγια σημειώνουν πτώση.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του bloomberg, η εταιρεία έχει ήδη καταργήσει περίπου 24 θέσεις εργασίας.

    Η Hodinkee, στην οποία έχουν επενδύσει επίσης ο μουσικός Τζον Μάγιερ και ο παίκτης του αμερικανικού ποδοσφαίρου Τομ Μπρέιντι, απέκτησε την Crown & Caliber το 2021 κατά τη περίοδο της ξέφρενης αύξησης των τιμών των μεταχειρισμένων ρολογιών πολυτελείας.

    Η ζημιογόνος επιχείρηση έχει επιβαρύνει τη Hodinkee, η οποία ήταν κερδοφόρα πριν από τη συμφωνία, ανέφεραν οι πηγές του Bloomberg.

    Η Hodinkee επιβεβαίωσε ότι προχωρά σε περικοπές θέσεων εργασίας στο πλαίσιο της ενσωμάτωσης της Crown & Caliber, χωρίς να επιβεβαιώσει τους αριθμούς.

    «Αναδιαρθρώσαμε τομείς της επιχείρησης που ήταν είτε επικαλυπτόμενοι, είτε περιττοί είτε αναποτελεσματικοί», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Τζέφρι Φάουλερ μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

    Η Hodinkee θα συνεχίσει να επενδύει στην ανάπτυξη της επιχείρησή της, πρόσθεσε.

    Η εξαγορά της Crown & Caliber, η οποία πουλά μεταχειρισμένα Rolex και άλλες κορυφαίες μάρκες, αύξησε τα ετήσια έσοδα της Hodinkee πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια.

    Η Hodinkee, η οποία ιδρύθηκε το 2008 από τον πρώην αναλυτή της UBS, Benjamin Clymer, είναι μια από τις πιο σημαντικές διαδικτυακές πηγές πληροφοριών και περιεχομένου για ρολόγια, ιδιαίτερα για την αγορά των ΗΠΑ.

    Η χώρα είναι πλέον ο κορυφαίος προορισμός για τις εξαγωγές ελβετικών ρολογιών αφού ξεπέρασε την Κίνα το 2021.

    Σημειώνεται ότι και ο διαδικτυακός ιστότοπος εμπορίας πολυτελών ρολογιών Chrono24 GmbH περιέκοψε περίπου το 13% του εργατικού δυναμικού του, τον Ιανουάριο.

    Εκτός από την πώληση νέων και μεταχειρισμένων ρολογιών και την συνεργασία για παραγωγές περιορισμένης έκδοσης με κορυφαίες μάρκες, η Hodinkee πουλά επίσης προϊόντα ασφάλισης ρολογιών και παρέχει εξατομικευμένες υπηρεσίες για συλλέκτες με υψηλά εισοδήματα.

    Στους υπόλοιπους επενδυτές της Hodinkee περιλαμβάνονται οι The Chernin Group LLC και True Venture Management LLC.

    Οι τιμές πολλών ρολογιών υψηλής ποιότητας στη δευτερογενή αγορά – συμπεριλαμβανομένων των μοντέλων Rolex, Patek Philippe και Audemars Piguet – υποχωρούν εδώ και πάνω από έναν χρόνο, αφού αυξήθηκαν κατακόρυφα κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

    Ο δείκτης Bloomberg Subdial Watch Index, ο οποίος παρακολουθεί τις τιμές για τα 50 πιο εμπορεύσιμα ρολόγια με βάση την αξία τους, σημείωσε πτώση 12% τον περασμένο χρόνο.

    Διαβάστε ακόμη:

    Watches of Switzerland: Υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας αγόρασαν μετοχές αξίας 1,1 εκατ. δολαρίων

    Συνεχίζεται η πτώση των τιμών στα μεταχειρισμένα Rolex και Patek Philippe – Άνοδος για τα ρολόγια Cartier

    Rolex: Αγοράζει την Bucherer και αποκτά για πρώτη φορά δική της αλυσίδα καταστημάτων!



    ΣΧΟΛΙΑ