• Business

    Heineken – Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Tι δηλώνουν για τις διεκδικήσεις 478 εκατ. των Βεργίνα-Carlsberg


    Η πολυετής υπόθεση περί κατάχρησης δεσπόζουσας θέσης από πλευρά της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας για την οποία μάλιστα έχει επιβληθεί πρόστιμο από την Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού, επανήλθε στο προσκήνιο.

    Carlsberg και η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης (Βεργίνα), όπως είναι γνωστό έχουν προσφύγει στα ολλανδικά δικαστήρια, διεκδικώντας αποζημιώσεις συνολικού ύψους 478 εκατ. ευρώ από τη Heineken, ενώ η νεότερη εξέλιξη έχει να κάνει με το γεγονός υπήρξε συζήτηση σε ολλανδικά δικαστήρια που αφορά στην υπόθεση περί τα μέσα Μαρτίου χωρίς ωστόσο- σύμφωνα με πληροφορίες- να υπάρχει ακόμα απόφαση.

    Η δήλωση Heineken – Αθηναϊκής Ζυθοποιίας

    Σε επικοινωνία του mononews με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία, η δήλωση από πλευράς των εταιρειών ήταν η εξής: «H HEINEKEN και η Αθηναϊκή Ζυθοποιία θεωρούν ότι δεν έχει διαπραχθεί καμία παραβίαση της νομοθεσίας περί ανταγωνισμού, ότι η ΖΜΘ δεν έχει υποστεί καμία ζημιά και ότι υπέβαλε την αξίωσή της, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, πολύ αργά».

    Στη συγκεκριμένη υπόθεση γίνεται αναφορά και στο απολογιστικό report της ελληνικής πρεσβείας στο Άμστερνταμ για τον μήνα Μάρτιο.

    «Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης (ΖΜΘ) και η δανέζικη ζυθοποιία Carlsberg διεκδικούν 478 εκατ. ευρώ από την Heineken για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στην ελληνική αγορά μπύρας. Το 2014, η Heineken έλαβε πρόστιμο ύψους 26,7 εκατ. € για το συγκριμένο θέμα από την Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού.

    Τώρα, οι δύο ζυθοποιίες διεκδικούν αποζημιώσεις ύψους 478 εκατ. ευρώ από την ολλανδική πολυεθνική για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στην ελληνική αγορά από την θυγατρική της Heineken, Αθηναϊκή Ζυθοποιία. Η Heineken θεωρεί ότι η Αθηναϊκή Ζυθοποιία δεν έχει διαπράξει παραβίαση του νόμου του ανταγωνισμού. Πως ακριβώς είναι η κατανομή της απαίτησης μεταξύ της Carlsberg και της ΖΜΘ δεν είναι γνωστό, αν και η ελληνική πλευρά είχε δηλώσει πριν από κάποια χρόνια ότι απαιτούν 100 εκατ. δολάρια από την Heineken» επισημαίνεται.

    Διαβάστε επίσης:

    Νέα τροπή στη δικαστική διαμάχη «Βεργίνας»-Heineken – Τι απαντά στο mononews η Αθηναϊκή Ζυθοποιία



    ΣΧΟΛΙΑ