• Business

    H Goldman Sachs μόλις κατάφερε να δείχνει τόσο κακή, όσο οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι

    • NewsRoom
    Lloyd Blankfein. Ετών 65. CEO Goldman Sachs

    Lloyd Blankfein. Ετών 65. CEO Goldman Sachs


    Τα πράγματα έχουν ως εξής…

    Tην Τετάρτη ο Patrick Archambault, αναλυτής της Goldman Sachs αναβάθμισε τις μετοχές της Tesla θέτοντας την τιμή της στα 250 δολάρια. Αφού οι αγορές στην Νέα Υόρκη έκλεισαν, η Tesla ανακοίνωσε πως θα πουλήσει μετοχές αξίας 2 δις δολαρίων, από τις οποίες οι μετοχές αξίας 1,4 δις δολαρίων θα πουληθούν από την ίδια την εταιρία και μετοχές αξίας 600 εκατομμυρίων θα πουληθούν από τον βασικό μέτοχο της εταιρίας Elon Musk.

    Ωστόσο, όπως ανακοινώθηκε ανάδοχοι θα είναι η Morgan Stanley και η… Goldman Sachs.

    Αν θέλαμε να το δούμε από την πολύ θετική πλευρά του γεγονότος θα μπορούσαμε να υποθέσουμε πως από την στιγμή που η Goldman Sachs έκανε μία καλή κίνηση για την Tesla ήταν σειρά της να το ανταποδώσει.

    Ωστόσο, στο χρηματιστήριο η ανταλλαγή καλών πράξεων δεν είναι και ότι πιο συνηθισμένο. Το αντίθετο μάλιστα.

    Στην συγκεκριμένη περίπτωση ακολουθήθηκε μία παραβατική τεχνική, αυτό που οι τράπεζες αποκαλούν “Σινικό τείχος”. Πρόκειται για ένα “τείχος” το οποίο τίθεται ανάμεσα στα τμήματα αναλύσεων και επενδύσεων των τραπεζών μεταξύ των οποίων μπορούν να προκληθούν συγκρούσεις συμφερόντων, καθώς οι αναλυτές δεν γνωρίζουν τις συμφωνίες που κλείνουν οι επενδυτές και οι επενδυτές δεν γνωρίζουν τι πιστεύουν οι αναλυτές για την εκάστοτε εταιρία.

    Επί της ουσίας η Goldman Sachs παραβίασε το περίφημο Σινικό τείχος καθώς τη μία μέρα οι αναλυτές τις τράπεζες έλεγαν ότι Tesla είναι μία πολύ καλή μετοχή αφού αναβάθμισαν την τιμή-στόχο και την επόμενη μέρα η επενδυτική τραπεζική της GS ανέλαβε την μεγάλη δουλειά της πώλησης μετοχών στο επενδυτικό κοινό.

    Η δουλεία αυτή θα της αποφέρει πολλά εκατομμύρια δολάρια σε προμήθειες.

    Διαβάστε ακόμα:

    http://www.mononews.gr/interamerican-pragmatiki-logi-pou-stelnoun-ton-g-kotsalo-spiti-tou-ke-ton-grimaldi-stin-hs/46602



    ΣΧΟΛΙΑ