• Business

    Γρηγόρης Στεργιούλης: Έτσι ισχυροποιούμε τα ΕΛΠΕ στις διεθνείς αγορές

    ΕΛΠΕ Στεργιούλης

    Εκτελεστικός Πρόεδρος Enterprise Greece Γρηγόρης Στεργιούλης


    Στη «μεταμόρφωση» της Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) τους τελευταίους μήνες αναφέρθηκε στη γενική συνέλευση του ομίλου ο διευθύνων σύμβουλος Γρηγόρης Στεργιούλης, υπογραμμίζοντας τις ενέργειες στις οποίες έχει προχωρήσει η διοίκηση της εταιρείας για την ισχυροποίησή της στις διεθνείς αγορές.

    Ο κ. Στεργιούλης επεσήμανε ειδικότερα τις συμφωνίες για απευθείας αγορά αργού πετρελαίου από πετρελαιοπαραγωγούς σε Αίγυπτο και Ιράκ, καθώς και με τη ρωσική Rosneft την προηγούμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Vladimir Putin στην Ελλάδα, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η ΕΛΠΕ ήταν η πρώτη εταιρεία, μαζί με τον γαλλικό κολοσσό Total, που παρέλαβε αργό από το Ιράν μετά την άρση του εμπάργκο.

    Όπως δείχνουν εξάλλου τα οικονομικά αποτελέσματα α’ τριμήνου της ΕΛΠΕ, μετά και τις πρόσφατες συμφωνίες που υπεγράφησαν, η εταιρεία έχει καταφέρει να εξασφαλίσει το 30% περίπου των προμηθειών από απευθείας αγορές από πετρελαιοπαραγωγούς, περιορίζοντας σημαντικά το μερίδιο των αγορών από traders. Μάλιστα, στόχος της διοίκησης της ΕΛΠΕ είναι το ποσοστό αυτό να φτάσει το 50%, δηλαδή να υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στις προμήθειες από πετρελαιοπαραγωγούς και traders.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι τα βελτιωμένα περιθώρια προμηθειών στο α’ τρίμηνο σημαίνουν για την ΕΛΠΕ EBITDA κοντά στα 50 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

    Ο Γ. Στεργιούλης έκανε ακόμα λόγο για «άκρως ενθαρρυντικά» πρώτα μηνύματα από τον τομέα των εξορύξεων, για τον οποίο προέβλεψε ότι τα επόμενα δύο ή τρία χρόνια πιθανόν να αλλάξουν άρδην την εικόνα της εταιρείας.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/o-anthropos-pou-echi-sta-cheria-tou-omologa-tou-ellinikou-dimosiou-provlepi-tin-pliri-katastrofi/50526



    ΣΧΟΛΙΑ