• Business

    Grand Chalet, Alfa Wood, πρακτορείο «Ευρώπη»: Από το ένδοξο παρελθόν στο σφυρί του πλειστηριασμού

    Ξενοδοχείο Grand Chalet της Κηφισιάς

    Ξενοδοχείο Grand Chalet της Κηφισιάς


    Νέα δυνατά «σφυριά» θα χτυπήσουν στο μέτωπο των πλειστηριασμών προσεχώς.

    Για το γνωστό ξενοδοχείο της Κηφισιάς Grand Chalet που βγαίνει στο ηλεκτρονικό σφυρί για 5,3 εκατ. ευρώ, τη βιομηχανία ALFA WOOD ΠΙΝΔΟΣ Ανώνυμη Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία, με τιμή πρώτης προσφοράς τα 27 εκατ. ευρώ, το πρακτορείο διανομής Τύπου Ευρώπη, ξενοδοχεία σε Ρέθυμνο και Κέρκυρα.

    Grand Chalet

    Το Grand Chalet, ένα από τα πιο γνωστά ξενοδοχεία της Κηφισιάς, βγαίνει σε πλειστηριασμό στις 27 Οκτωβρίου από την Τράπεζα Πειραιώς με την τιμή πρώτης προσφοράς στα 5,28 εκατ. ευρώ και τη συνολική απαίτηση της τράπεζας να ανέρχεται στα 14.715.596,69 ευρώ. Οφειλή που έχει να κάνει με την έκδοση (Φεβρουάριος 2008) ομολογιακού δανείου.

    Το τριώροφο μπουτίκ ξενοδοχείο Grand Chalet βρίσκεται στην θέση «Πάτημα» ή «Επάνω Αμπέλια» της Κηφισιάς, μέσα σε οικόπεδο 6,3 στρεμμάτων και ανήκει στην εταιρεία «Κεφαλάρι Κτηματική- Οικοδομική- Τουριστική- Ξενοδοχειακή και εκμετάλλευσης κέντρων εστίασης ΑΕ».

    Σύμφωνα με την έκθεση πλειστηριασμού: Το κυρίως ξενοδοχείο αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, πρώτο και δεύτερο όροφο. Στο υπόγειο (εμβαδού 369,63τ.μ) βρίσκονται οι βοηθητικοί χώροι και οι αποθήκες. Στο ισόγειο (766 τμ) βρίσκεται η ρεσεψιόν, το εστιατόριο, αίθουσα συνεδριάσεων, μαγειρείο και 3 δωμάτια. Και στα 1.300 τμ του πρώτου και δεύτερου ορόφου βρίσκονται τα δωμάτια του ξενοδοχείου και βοηθητικοί χώροι.

    Στην πίσω πλευρά του οικοπέδου υπάρχει η πισίνα των 400τμ. Στον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου και της πισίνας και κάτωθι αυτών υπάρχουν υπόγεια σε δύο επίπεδα τα οποία περιλαμβάνουν υπόγεια γκαράζ αυτοκινήτων.

    Το ακίνητο βαρύνεται με υποθήκη υπέρ της «ΜΑΡΦΙΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.» για 14.400.000,00 ευρώ. Προσημείωση υποθήκης υπέρ ως άνω για 1.680.000,00 δολάρια ΗΠΑ.

    Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο report του πλειστηριασμού, επισπεύδουσα είναι η Τράπεζα Πειραιώς, υπό την ιδιότητά της ως Εκπροσώπου των Ομολογιούχων Δανειστών και Διαχειρίστριας Ομολογιακού Δανείου, οι όροι του οποίου περιέχονται στο από 05.02.2008 Πρόγραμμα Έκδοσης Κοινού Ομολογιακού Δανείου μετά Συμβάσεως Κάλυψης και Πρωτογενούς Διαθέσεως και ορισμού Διαχειριστή Πληρωμών και Εκπροσώπου των Ομολογιούχων, όπως ισχύει με τα Παραρτήματά του.

    Το ανεξόφλητο κεφάλαιο του δανείου ανήκει πλέον στην αλλοδαπή εταιρεία με την επωνυμία «DORY ACQUISITIONS DESIGNATED ACTIVITY COMPANY», που εδρεύει στο Δουβλίνο. Η εταιρεία αυτή έχει στην κυριότητα, νομή και κατοχή της το σύνολο των ομολογιών, τις οποίες απέκτησε δυνάμει πώλησης και εκχώρησης από την Τράπεζα Πειραιώς με την από 29.07.2019 σύμβαση πώλησης και μεταβίβασης απαιτήσεων από δάνεια.

    Alfa Wood Πίνδος

    Η βιομηχανική μονάδα παραγωγής ινοσανίδας της ALFA WOOD ΠΙΝΔΟΣ Ανώνυμη Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία, βρίσκεται στα Γρεβενά στη θέση Μαγούλα του διαμερίσματος Μαυραναίων, σε έκταση 108 στρεμμάτων.

    Οι εγκαταστάσεις (33 κτίρια παραγωγής, αποθήκευσης του προϊόντος και επεξεργασίας αποβλήτων) και ο μηχανολογικός εξοπλισμός του εργοστασίου βγαίνουν στο σφυρί στις 24 Σεπτεμβρίου με επισπεύδουσα την Τράπεζα Πειραιώς και τιμή πρώτης προσφοράς 27 εκατ. ευρώ.

    Πρακτορείο «Ευρώπη»

    Σε πλειστηριασμό βγαίνει και πάλι στις 29 Σεπτεμβρίου το πρακτορείο διανομής εφημερίδων και περιοδικών «Ευρώπη», το οποίο κατέρρευσε το καλοκαίρι του 2017, ακολουθώντας την κατάρρευση του εκδοτικού συγκροτήματος «Πήγασος» που εξέδιδε το Έθνος, το Έθνος της Κυριακής και την Ημερησία, με το 26,4% του πρακτορείου να ανήκει στην οικογένεια Μπόμπολα).

    Το πρακτορείο «Ευρώπη», που ήταν το μεγαλύτερο στη χώρα, βγαίνει στο σφυρί με επισπεύδουσα την Εθνική Τράπεζα και η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 7,2 εκατ. ευρώ.

    Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται στην Παιανία στη θέση «Πούσι Χατζή» και συγκεκριμένα σε πλειστηριασμό βγαίνει οικόπεδο συνολικής έκτασης 17,5 στρεμμάτων, στο οποίο έχει ανεγερθεί βιομηχανικό κτίριο (κέντρο συσκευασίας και διανομής ημερήσιου τύπου) συνολικής έκτασης 12.754,79τ.μ. και αποτελείται από: Υπόγειο επιφάνειας 5.299,51 τ.μ. Οι γραφειακοί χώροι ανέρχονται σε ~ 500 τ.μ. Ισόγειο επιφάνειας 5.627,28 τ.μ. Πρώτος όροφος επιφάνειας 664,00 τ.μ. Δεύτερος όροφος επιφάνειας 664,00 τ.μ., με χώρους στάθμευσης 195 αυτοκινήτων, καθώς και 5 θέσεις στάθμευσης μεγάλων οχημάτων οι οποίες χωροθετούνται στο περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου.

    Στην έκθεση κατάσχεσης αναφέρεται χαρακτηριστικά πως ολόκληρος ο μηχανολογικός εξοπλισμός και οι Η/Μ εγκαταστάσεις, που εντάσσονται στις Κτιριακές Εγκαταστάσεις έχουν αφαιρεθεί, ενώ στους εσωτερικούς χώρους των γραφείων υπάρχουν εκτεταμένες φθορές και βανδαλισμοί…

    Ιδιώτης η κα Αναστασία Αγάθου κινεί τη διαδικασία πλειστηριασμού για την ξενοδοχειακή μονάδα LIAPADES BEACH HOTEL, που βρίσκεται στην Παλαιοκαστρίτσα της Κέρκυρας, στη θέση Λιαπάδες.

    Η κα Αγάθου προχωρά στον πλειστηριασμό για ποσό που της οφείλεται ύψους 20.795 ευρώ. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 2,97 εκατ ευρώ. Η ξενοδοχειακή μονάδα αποτελείται από ένα διώροφο με ισόγειο κτίριο εμβαδού 600 τ.μ. (200 τ.μ. ανά όροφο δυναμικότητας 27 υπνοδωματίων – 52 κλινών), β) ένα μονώροφο με ισόγειο κτίριο, εμβαδού 600 τ.μ. δηλαδή 300 τ.μ. ανά όροφο, δυναμικότητας 16 υπνοδωματίων και ενός διαμερίσματος 5 δωματίων και 42 κλινών, υπαίθρια πισίνα 100 τ.μ. που πλαισιώνεται από υπαίθριο μπαρ 20 τ.μ. και ένα εσωτερικό μπαρ 60 τ.μ.

    Να σημειωθεί ότι ελλείψει ενδιαφέροντος ματαιώθηκε ο προηγούμενος πλειστηριασμός της μονάδας (στις 21 Ιουλίου) με επισπεύδοντα τον προμηθευτή F.K. FOOD LOGISTICS Μ.Α.Ε. (ΚΑΖΙΑΝΗΣ).

    Μία ξενοδοχειακή μονάδα που δημιουργήθηκε σε ενετικό κτίσμα στο Ρέθυμνο βγάζει στο σφυρί η Intrum στις 30 Σεπτεμβρίου με τιμή πρώτης προσφοράς τα 6 εκατ ευρώ.

    Οφειλέτρια είναι η «Τουριστική Αναπτυξιακή Εταιρεία Αργυρούπολης ΑΕ», που εδρεύει στο Ρέθυμνο.

    Η ξενοδοχειακή μονάδα επιπλωμένων διαμερισμάτων προέκυψε από την μετατροπή αρχαίου μνημείου που φέρει μορφολογικά στοιχεία από την περίοδο της Ενετοκρατίας, σε παραδοσιακό κατάλυμα. Η μονάδα αυτή αποτελείται από δυο διώροφα κτίρια τα οποία αναπαλαιώθηκαν σύμφωνα με τις υποδείξεις της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας διατηρώντας όλα τα παραδοσιακά τους στοιχεία όπως θόλοι, καμάρες και ανοίγματα. Οι σουίτες που υπάρχουν μπορούν να λειτουργούν καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου καθώς διαθέτουν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που απαιτείται. Στον περιβάλλοντα χώρο υπάρχει πισίνα, ξυλόφουρνος και ΒΒQ.

    Διαβάστε επίσης:

    Subsea 7: Στη Σωληνουργεία Κορίνθου το υποθαλάσσιο έργο KEG της Aker BP

    Η «ελληνική» Silicon Valley στηρίζει την ανάπτυξη του συστήματος καινοτομίας

     



    ΣΧΟΛΙΑ