• Business

    Google: Ανοιξε πόλεμος με τις Βρυξέλλες για την ψηφιακή διαφήμιση

    • NewsRoom
    Sundar Pichai, CEO Google

    Sundar Pichai, CEO Google


    Η Google ορκίστηκε να αντισταθεί στην απειλή της Ευρωπαϊκής Ένωσης να διασπάσει τη διαφημιστική της μονάδα, προετοιμάζοντας το έδαφος για μια αντιμονοπωλιακή μάχη που θα μπορούσε να αποδειχθεί εφάμιλλη της μακροχρόνιας διαμάχης της με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

    Σε πρόσφατη επιστολή προς τις ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ, η Google προειδοποίησε ότι δεν θα δεχτεί προσπάθειες να εξαναγκαστεί η εταιρεία να πουλήσει τον βραχίονα διαφημιστικής τεχνολογίας, που θεωρείται από την Μαργκέτ Βεστάγκερ, την επί του παρόντος επικεφαλής της αντιμονοπωλιακής υπηρεσίας του μπλοκ, ως ο μόνος βιώσιμος τρόπος για την αποκατάσταση του ανταγωνισμού.

    Η Google ετοιμάζεται να αμφισβητήσει επίσημα την κοινοποίηση αιτιάσεων της Ε.Ε. πριν το τέλος του έτους, ανέφερε καλά πληροφορημένη πηγή στο Bloomberg.

    Mια τέτοια κίνηση θα οδηγούσε σε πολυετή νομική αντιπαράθεση με τις ρυθμιστικές αρχές της Ε.Ε. οι οποίες κατηγορούν τη Google ότι ευνοεί τις δικές της διαφημιστικές της υπηρεσίες σε βάρος αυτών των αντιπάλων.

    Όπως αναφέρει το Bloomberg, η υπόθεση της Ένωσης είναι μια άμεση επίθεση στο «μαύρο κουτί» της διαδικτυακής διαφήμισης, όπου η Google υπολογίζει αυτόματα και προσφέρει διαφημιστικό χώρο και τιμές σε διαφημιστές και εκδότες καθώς ένας χρήστης κάνει κλικ σε μια ιστοσελίδα.

    Αν και καμία από τις δύο πλευρές δεν σχολίασε επίσημα το δημοσίευμα, η πλευρά της Google παρέπεμψε σε προηγούμενη δήλωση με την οποία υποστήριζε ότι η καταγγελία της ΕΕ «δεν αναγνωρίζει πώς η προηγμένη τεχνολογία διαφήμισης βοηθά τους εμπόρους να προσεγγίσουν πελάτες και να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους».

    Τον Ιούνιο, η Ε.Ε. ανέφερε ότι ανησυχεί ότι οι ενέργειες της Google δίνουν στο χρηματιστήριο διαφημίσεων της, το AdX, ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι άλλων ανταγωνιστικών διαφημιστικών χρηματιστηρίων.

    Διαβάστε επίσης:

    Sustainability Forum: Δύσκολη η μετάβαση σε ESG κατεύθυνση για μια μικρομεσαία επιχείρηση

    Στόλτενμπεργκ: O ΥΠΕΘΑ του Ισραήλ μάς ενημέρωσε για τις θηριωδίες της Χαμάς

    Walgreens: Σχέδιο περικοπής δαπανών $1 δισ. – Κάτω των προσδοκιών τα κέρδη τριμήνου



    ΣΧΟΛΙΑ