• Business

    Google: Απολύει εκατοντάδες υπαλλήλους – Ποια τμήματα βρέθηκαν στο στόχαστρο

    • Bloomberg
    Sundar Pichai, CEO Google

    Sundar Pichai, CEO Google


    Η Google της Alphabet απολύει εκατοντάδες υπαλλήλους από διάφορα τμήματα της εταιρείας, με στόχο τη μείωση του κόστους.

    Οι εργαζόμενοι που επηρεάστηκαν περισσότερο είναι αυτοί που δουλεύουν στην υπηρεσία Google Assistant και στην ομάδα δημιουργίας hardware επαυξημένης πραγματικότητας. Οι εργαζόμενοι στον κεντρικό τμήμα μηχανικών της εταιρείας επλήγησαν επίσης από περικοπές, είπε η Google.

    Οι μειώσεις σημειώθηκαν την ώρα που η βασική μηχανή αναζήτησης της Google αισθάνεται πιο έντονα την απειλή από τις ανταγωνίστριες εταιρείες στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, από τη Microsoft Corp. και τον δημιουργό του ChatGPT, την OpenAI.

    Σε τηλεφωνική επικοινωνία με επενδυτές, τα στελέχη της Google δεσμεύτηκαν να ελέγξουν εξονυχιστικά τις δραστηριότητές τους για να εντοπίσουν τα τμήματα στα οποία μπορούν να κάνουν περικοπές και να απελευθερώσουν πόρους για να επενδύσουν στις μεγαλύτερες προτεραιότητές τους.

    «Κατά τη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου του 2023, ορισμένες ομάδες μας προχώρησαν σε αλλαγές προκειμένου να γίνουν πιο αποτελεσματικές και να λειτουργούν καλύτερα, αλλά και να ευθυγραμμίσουν τους πόρους τους με τις μεγαλύτερες προτεραιότητες προϊόντων τους», δήλωσε εκπρόσωπος της Google.

    «Ορισμένες ομάδες συνεχίζουν να κάνουν αυτού του είδους τις οργανωτικές αλλαγές, στις οποίες περιλαμβάνονται ορισμένες περικοπές θέσεων εργασίας παγκοσμίως».

    Οι εργαζόμενοι στον κολοσσό αναζήτησης βρίσκονται σε κίνδυνο από τον Ιανουάριο του περασμένου έτους, όταν η μητρική Alphabet είπε ότι θα περικόψει περίπου 12.000 θέσεις εργασίας, περισσότερο από το 6% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της.

    Αυτή η κίνηση προκάλεσε ωστικά κύματα στη Silicon Valley. Ωστόσο, η εταιρεία συνέχισε με μικρότερες περικοπές κατά τη διάρκεια του 2023, συμπεριλαμβανομένων των απολύσεων εργαζομένων στις ομάδες που επικεντρώνονται στη στρατολόγηση, σε προϊόντα ειδήσεων και στην εφαρμογή χαρτογράφησης Waze.

    Η Amazon.com Inc. επίσης απέλυσε εκατοντάδες υπαλλήλους στην επιχείρηση Prime Video και στα στούντιο αυτή την εβδομάδα, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με το εάν βρίσκεται σε εξέλιξη ένας ακόμη μεγάλος γύρος απολύσεων στη Silicon Valley.

    Το Σωματείο Εργαζομένων της Alphabet, το οποίο εκπροσωπεί ορισμένους από τους υπαλλήλους του, επέκρινε τις περικοπές θέσεων εργασίας σε μια δήλωση που δημοσιεύτηκε στο κοινωνικό δίκτυο X, παλαιότερα γνωστό ως Twitter.

    «Τα μέλη μας εργάζονται σκληρά καθημερινά για να δημιουργήσουν εξαιρετικά προϊόντα για τους χρήστες μας και η εταιρεία δεν μπορεί να συνεχίσει να απολύει τους συναδέλφους μας ενώ κερδίζει δισεκατομμύρια κάθε τρίμηνο», ανέφερε το σωματείο. «Δεν θα σταματήσουμε να πολεμάμε μέχρι να είναι ασφαλείς οι δουλειές μας!»

    Διαβάστε ακόμη:

    Google: Αντιμέτωπη με αγωγή $7 δισ. για αντιγραφή πατέντας – «Μήλον της Έριδος» το AI

    Google: Τέλος «εποχής» για τα cookies – Τι αλλάζει για τις διαφημίσεις και τους χρήστες

    Qualcomm: Ετοιμάζει τον ανταγωνιστή του Vision Pro της Apple – Τι είναι το «mixed reality»



    ΣΧΟΛΙΑ