ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μια περαιτέρω υποχώρηση του τουρκικού νομίσματος προς τα επίπεδα των 7,1 λιρών ανά δολάριο θα μπορούσε σε μεγάλο βαθμό να διαβρώσει τα κεφαλαιακά αποθέματα των τραπεζών της χώρας, προειδοποίησε η επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs.
Αναλυτές της τράπεζας, σε σημείωμά τους προς τους πελάτες, εκτιμούν ότι κάθε πτώση κατά 10% της λίρας επηρεάζει τα κεφαλαιακά επίπεδα των τραπεζών κατά μέσο όρο κατά 50 μονάδες βάσης. Υπολόγισαν ότι η βουτιά κατά 12% του τουρκικού νομίσματος από τα τέλη Ιουνίου άφησε την Yapi Kredi με τα πιο αδύναμα κεφαλαιακά επίπεδα μεταξύ όλων των μεγάλων τουρκικών τραπεζών. Καλύτερα τοποθετημένες έναντι των ομοειδών τους φαίνονται οι τράπεζες Garanti και Akbank, πρόσθεσαν οι αναλυτές.
«Η εντεινόμενη υποτίμηση της λίρας θα μπορούσε να αυξήσει τις κεφαλαιακές ανησυχίες για τις τράπεζες, ειδικά για αυτές με χαμηλότερα κεφαλαιακά επίπεδα», ανέφεραν οι αναλυτές της Goldman.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Από το ένα ιστορικό χαμηλό στο άλλο η τουρκική λίρα καθώς βαθαίνει η κρίση στην Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεν σταματά η «κατρακύλα» της τουρκικής λίρας – Σε νέο ιστορικό χαμηλό
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- 200 εκατ. ευρώ για τον «ναό» του Μαραντόνα!
- Πώς στρατολογήθηκε ο κατάσκοπος, η αφαίρεση της ιθαγένειας και ο νόμος Δένδια, το ηθικό και το νόμιμο, ο Τασούλας και τα Αρχαία Ελληνικά
- Θ. Κοτσιαρός (ΠΕΦ): Η Ακαδημία Φαρμάκου φέρνει νέο μοντέλο σύνδεσης, εκπαίδευσης και παραγωγής
- Απόφαση ΑΠ: Δεν γνωμοδότησε για αναδρομικότητα – Μπαράζ νομικών διεκδικήσεων από δανειολήπτες – Επανέρχεται ο φόβος του ηθικού κινδύνου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.