• Business

    Goldman Sachs: Προτείνει αγορά μετοχών της Apple -Τιμή στόχος στα 199 δολάρια

    • Bloomberg

    Tim Cook, CEO Apple


    Η Goldman Sachs προτείνει αγορά μετοχών της Apple για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν έξι χρόνια, έχοντας παραμείνει ως επί το πλείστον στο περιθώριο την περίοδο που η αξία τους υπερτετραπλασιάστηκε.

    Ο αναλυτής Michael Ng μόλις ανέλαβε την κάλυψη της κατασκευάστριας των iPhone, και υποστηρίζει ότι η μεγάλη βάση χρηστών της θα την βοηθήσει να αναπτύξει τις υπηρεσίες της.

    «Η επιτυχία της Apple στον σχεδιασμό του κορυφαίου hardware και η επακόλουθη αφοσίωση στο brand της, οδήγησε σε μια συνεχώς  αυξανόμενη βάση χρηστών», δήλωσε ο Ng, ο οποίος είναι ο τρίτος αναλυτής της Goldman που καλύπτει τη μετοχή σε έξι χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

    Αυτό βοηθά την εταιρεία να μειώσει τον αριθμό των χρηστών που εγκαταλείπουν το οικοσύστημα, να περιορίσει το κόστος απόκτησης πελατών και να ενθαρρύνει τους πελάτες να επαναλάβουν τις αγορές, έγραψε σε σημείωμα.

     Goldman Sachs's last buy rating
    Η μετοχή έχει σημειώσει ράλι 300% από την τελευταία αξιολόγηση “buy” της Goldman Sachs

    Η μετοχή της εταιρείας με έδρα το Κουπερτίνο της Καλιφόρνια, είχε λάβει αξιολόγηση “ουδέτερη” ή “πώληση” από τον προκάτοχό του Ng, Rod Hall, ο οποίος κάλυπτε την εταιρεία για σχεδόν πέντε χρόνια.

    Η Apple έχει σημειώσει ράλι περισσότερο από 300% από τότε που η Goldman διατύπωσε την τελευταία σύσταση “αγορά” για τον τίτλο, το 2017.

    Η τράπεζα δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό του ιστορικού αξιολόγησης.

    Η νέα τιμή στόχος που δίνει η Goldman Sachs για τη μετοχή της Apple είναι στα 199 δολάρια, που συνεπάγεται περιθώριο ανόδου 32% από την τελευταία τιμή της και είναι πολύ υψηλότερη από τον μέσο όρο των 168,82 δολαρίων.

    Διαβάστε ακόμη:

    Μπιλ Γκέιτς: Ξεχάστε τις Amazon, Google, Apple – Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα σκέφτεται για εσάς

    Αpple: Γιατί είναι η μόνη εταιρεία των Big Tech που δεν προχώρησε σε μαζικές απολύσεις

    Apple: Περικοπές 40% στις αποδοχές του Τιμ Κουκ



    ΣΧΟΛΙΑ