• Business

    Goldman Sachs: Διερευνά την πώληση της αλυσίδας B&B Hotels για 3,5 δισ. ευρώ

    Goldman-Sachs


    Ο κλάδος ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων της Goldman Sachs  διερευνά τη δυνατότητα πώλησης της  B&B Hotels, σε μια πιθανή συμφωνία που θα μπορούσε να αποτιμήσει την ευρωπαϊκή αλυσίδα οικονομικών ξενοδοχείων σε περίπου 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

    Όπως αναφέρει το Bloomberg, σύμβουλοι της Goldman Sachs και της Morgan Stanley εργάζονται για να εντοπίσουν πιθανούς πλειοδότες για την επιχείρηση, η οποία άνοιξε το πρώτο της ξενοδοχείο στη Γαλλία το 1990.

    Η πώληση της B&B θα μπορούσε να προσελκύσει επιχειρηματικές ομάδες του κλάδου των ξενοδοχείων καθώς και ιδιώτες επενδυτές, ανέφεραν οι πηγές, ζητώντας από το Bloomberg να μην κατονομαστούν. Οι συζητήσεις βρίσκονται στα αρχικά στάδια και η Goldman Sachs θα μπορούσε να αποφασίσει να διατηρήσει την επιχείρηση εάν οι προσφορές δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες της.

    Οι εκπρόσωποι της Goldman Sachs και της Morgan Stanley αρνήθηκαν επίσης να σχολιάσουν.

    Η B&B διαθέτει περισσότερα από 770 οικονομικά ξενοδοχεία, κυρίως στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, σύμφωνα με τον ιστότοπό της . Η εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε στην περιοχή της Βρετάνης έχει προσθέσει περισσότερα από 170 νέα ξενοδοχεία από το 2022 και σχεδιάζει να συνεχίσει την επέκτασή της φέτος.

    Η Goldman Sachs αγόρασε την επιχείρηση το 2019 από την PAI Partners, σε μια συμφωνία που αποτιμούσε την B&B στα 1,9 δισεκατομμύρια ευρώ.

    Διάφοροι χρηματοοικονομικοί επενδυτές επιθυμούν να επεκταθούν στον τομέα της φιλοξενίας, καθώς περισσότεροι άνθρωποι ξοδεύουν χρήματα για ταξίδια και διακοπές μετά την πανδημία. Η Ennismore, η εταιρεία ξενοδοχείων πολυτελείας που υποστηρίζεται από τη γαλλική Accor SA, επιδιώκει να συγκεντρώσει κεφάλαια για επέκταση στις ΗΠΑ, ανέφερε το Bloomberg News τον Μάρτιο. Το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Σαουδικής Αραβίας, επίσης, συμφώνησε τον Δεκέμβριο να αγοράσει μερίδιο στον όμιλο πολυτελών ξενοδοχείων του Rocco Forte.

    Διαβάστε επίσης

    Video Games: Προβληματισμός στους game developers για την έλλειψη ρίσκου – Απολύσεις, συγχωνεύσεις και ακυρώσεις τίτλων

    Boeing: Αποχωρούν ο πρόεδρος του ΔΣ και ο CEO του ομίλου

    Qualcomm: Τερματίζει τη συμφωνία για την εξαγορά της ισραηλινής εταιρείας ημιαγωγών Autotalks



    ΣΧΟΛΙΑ