• Business

    Γιώργος Περιστέρης: «Πρόκληση» και «ιστορική ευκαιρία» για την Ελλάδα τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης

    ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.: Συμφωνία για την απόκτηση του 100% των μετοχών του Ομίλου ΗΡΩΝ

    Γιώργος Περιστέρης, επικεφαλής ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ


    «Ιστορική ευκαιρία» για την Ελλάδα χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος της ΓΕΚ Τέρνα, Γιώργος Περιστέρης, τα κεφάλαια που θα έχει στη διάθεσή της η χώρα από το ταμείο ανάκαμψης της ΕΕ, τα οποία μαζί με τη μόχλευση δύναται να φθάσουν τα 60 εκατ. ευρώ.

    Όπως είπε μιλώντας στους μετόχους πριν λίγη ώρα κατά την ετήσια γενική συνέλευση ταυτόχρονα είναι και «πρόκληση» γιατί η Ελλάδα «θα πρέπει να τα επενδύσει καλύτερα από το παρελθόν».

    Προτεραιότητα, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΓΕΚ Τέρνα θα πρέπει να είναι οι επενδύσεις που δίνουν εγχώρια προστιθέμενη αξία, όπως είναι οι Υποδομές, η καθαρή ενέργεια και οι παραχωρήσεις, τομείς στους οποίους επικεντρώνεται ο κατασκευαστικός – ενεργειακός όμιλος. Όλα αυτά, σύμφωνα με τον ίδιο έχουν πολλαπλασιαστή 2.

    Ο κ. Περιστέρης επανέλαβε ότι η ΓΕΚ διατήρησε όλες τις καταθέσεις της σε ελληνικές τράπεζες καθ ΄όλη τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, τα τελευταία έτη έχει εκτελέσει επενδύσεις 2,5 δισ. ευρώ, ενώ για το επόμενο διάστημα έχει ένα επενδυτικό πρόγραμμα 3,5 δισ. έως 4 δισ. ευρώ.

    «Θα πρέπει να επιμείνουν στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής γιατί αν δεν το κάνουμε η σημερινή πανδημία θα είναι ένα τίποτα» επεσήμανε ο επικεφαλής της ΓΕΚ Τέρνα.

    Αναφερόμενος στο εταιρικό ομόλογο των 500 εκατ. ευρώ με τη μεγάλη συμμετοχή σε αυτό των ιδιωτών επενδυτών είπε ότι πέρα από τη σημαντική επιτυχία που αποτελεί είναι και μια τεράστια ευθύνη για την ίδια την εταιρεία.

    Στη συνέχεια απαντώντας σε ερωτήσεις ο διευθύνων σύμβουλος της ΓΕΚ Τέρνα είπε ότι σε ένα χρόνο περίπου θα έχει ολοκληρωθεί η δημιουργία της θυγατρικής εταιρείας που θα συγκεντρώσει τις παραχωρήσεις.

    Αναφορικά με την δραστηριότητα στην ενέργεια είναι ορατός για την εταιρεία ο στόχος των 2GW. Σε τροχιά εξέλιξης βρίσκεται και η σημαντική επένδυση για την αποθήκευση ενέργειας στην Αιτωλοακαρνανία, η οποία θεωρείται σημαντική για την ελληνική, αλλά και την ευρωπαϊκή ενεργειακή αγορά, ωστόσο, δεν υπάρχει εκτίμηση για το πότε θα ξεκινήσει.

    Ως προς τα ώριμα κατασκευαστικά έργα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων η ολοκλήρωση του Ε65 με τον κ. Περιστέρη να σημειώνει ότι ελπίζει πως η ταχύτητα για την δρομολόγηση νέων έργων θα αυξηθεί.



    ΣΧΟΛΙΑ