• Business

    Γιώργος Περιστέρης: Επιβραβεύουμε τους μετόχους μας και το ανθρώπινο δυναμικό μας

    • NewsRoom


    Με ακόμη μια πρωτοβουλία επιβράβευσης των μετόχων της η σημερινή Γενική Συνέλευση της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ απέδειξε  τη γενναιόδωρη συστηματική μερισματική πολιτική της εταιρείας. Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της εταιρείας Γιώργος Περιστέρης, τόνισε ότι η εταιρεία βρίσκεται σε πολύ κατάσταση, συνεχίζει να επενδύει ενώ δρέπει και καρπούς από την επιτυχημένη ανάπτυξή της στις ΗΠΑ.

    “Η σημερινή γενική συνέλευση έρχεται να αποδείξει στην πράξη ότι στον Όμιλο ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ διαχρονικά λαμβάνουμε πρωτοβουλίες επιβράβευσης των δεκάδων χιλιάδων μετόχων της εταιρείας, αλλά και του πολυτιμότερου asset της, που είναι το ανθρώπινο δυναμικό της”, είπε σήμερα μιλώντας στη Γενική Συνέλευση της ετιαιρείας ο Πρόεδρος της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής Γιώργος Περιστέρης.

    Η σημερινή γενική συνέλευση έχει ως βασικά της θέματα την διανομή κερδών στους μετόχους και την διανομή μετοχών σε στελέχη της εταιρείας.

    Η έκτακτη ΓΣ της εταιρείας ενέκρινε τη διανομή κερδών και προαιρετικών αποθεματικών των χρήσεων έως 31/12/2019 συνολικού καθαρού ποσού 19.695365,3 ήτοι ποσού 0,17 ευρώ ανά μετοχή. Επίσης αποφασίστηκε η διάθεση μετοχών της εταιρείας σε εκτελεστικά μέλη του ΔΣ και ανώτερα διοικητικά στελέχη έως 2,5 εκατ. νέων μετοχών που θα εκδοθούν με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο, λόγω της συνεισφοράς τους στην επίτευξη των χρηματοοικονομικών στόχων, την υλοποίηση νέων έργων καθώς και στην αύξηση της κερδοφορίας της εταιρείας.

    Όπως ενημέρωσε ο κ. Περιστέρης εταιρεία βρίσκεται σε μία πολύ καλή κατάσταση και – παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομική κοινότητα και η  χώρα και όπως τόνισε, “εμείς συνεχίζουμε να υλοποιούμε το επενδυτικό μας πρόγραμμα στους τομείς της παραγωγής κι αποθήκευσης καθαρής ενέργειας προς όφελος της χώρας, του περιβάλλοντος και φυσικά των μετόχων, των εργαζομένων και των συνεργατών μας”.

    Γενναιόδωρη μερισματική πολιτική

    Πάντα ωστόσο η εταιρεία είχε γενναιόδωρη μερισματική πολιτική. Ο κ. Περιστέρης τόνισε, “σε ό,τι αφορά τους μετόχους μας, νομίζω ότι όλοι έχετε διαπιστώσει στην πράξη ότι από την πρώτη στιγμή της εισαγωγής της εταιρείας στο χρηματιστήριο ακολουθούμε μία γενναιόδωρη μερισματική πολιτική που έχει ανταμείψει σε υψηλό βαθμό την διαχρονική εμπιστοσύνη σας.

    Η μεγάλη ανάπτυξη της εταιρείας μας τα τελευταία χρόνια και οι σημαντικές επενδύσεις που υλοποιήσαμε και στο εξωτερικό και κυρίως στην αγορά των ΗΠΑ έχουν αυξήσει σημαντικά την κερδοφορία της εταιρείας.

    Η επιλογή να επεκταθούμε στην αγορά των ΗΠΑ αποδείχθηκε καίρια και μας επέτρεψε αφενός να διπλασιάσουμε την εγκατεστημένη ισχύ μας και αφετέρου να αποκομίσουμε σημαντικά οφέλη από την πώληση πάρκων που αναπτύξαμε στις ΗΠΑ. Έτσι, μπορέσαμε τα τελευταία χρόνια να ασκήσουμε μία εξαιρετικά γενναιόδωρη μερισματική πολιτική. Θα ήθελα στο σημείο αυτό να σημειώσω ότι μόνο την τελευταία πενταετία η εταιρεία θα έχει προχωρήσει – συμπεριλαμβανομένης της σημερινής απόφασης – σε διανομές κερδών προς τους μετόχους συνολικού ύψους άνω των 132 εκατ. ευρώ. Κι είναι στρατηγική μας επιλογή να συνεχίσουμε προς την ίδια κατεύθυνση και στο μέλλον.

    Αυτές οι διανομές κερδών σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία και φυσικά η συνεχής προσπάθεια και η σκληρή δουλειά όλων μας για ανάπτυξη της εταιρείας μας είναι το δικό μας μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους μετόχους που χρόνια τώρα μας εμπιστεύονται. Είναι μεγάλη τιμή για εμάς να έχουμε χιλιάδες ανθρώπους κοντά μας σε αυτή την προσπάθεια, οι οποίοι μας εμπιστεύονται τις οικονομίες και τα κεφάλαιά τους.

    Όμως, η εταιρεία οφείλει να ανταμείβει και τους ανθρώπους της που με καθημερινή σκληρή δουλειά συντελούν στην διαρκή ανάπτυξη της και την οικονομική της ευρωστία, παρά τις τεράστιες προκλήσεις και δυσκολίες της εποχής. Για τον λόγο αυτό αποφασίσαμε να προτείνουμε την διανομή μετοχών την προσεχή τριετία σε στελέχη της εταιρείας που συνδράμουν τα μέγιστα στην μεγέθυνση του Ομίλου μας και στην δημιουργία κερδών για όλους τους μετόχους.  Οι μετοχές θα διατεθούν με αυστηρά αξιοκρατικά κριτήρια και στη βάση επίτευξης συγκεκριμένων, μετρήσιμων αλλά και πολύ απαιτητικών στόχων και κυρίως αναλογικά με το βαθμό επίτευξης των στόχων αυτών.

    Για κλιματική αλλαγή

    Σχετικά  με τη συνεισφορά της εταιρείας στην κλιματική αλλαγή τόνισε: “Θα ήθελα να σταθώ λίγο περισσότερο στη διάσταση της προστασίας του περιβάλλοντος. Η εταιρεία μας συμβάλλει με τις επενδύσεις της στην παγκόσμια προσπάθεια για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Όσα περνάει η υφήλιος τον τελευταίο χρόνο λόγω της πανδημίας έχουν επιφέρει πολύ μεγάλες αλλαγές στον τρόπο που ζούμε και λειτουργούμε στην καθημερινότητά μας. Πρέπει, όμως, να έχουμε κατά νου ότι οι αλλαγές στη ζωή μας από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής θα είναι δραματικές, αν δεν ληφθούν εγκαίρως μέτρα σε παγκόσμιο επίπεδο. Κι όσα ζούμε αυτή την περίοδο θα φαντάζουν εύκολα σε σχέση με όσα κινδυνεύουμε να κληθούμε να διαχειριστούμε.

    Η στρατηγική επιλογή της εταιρείας μας να πρωταγωνιστήσει στην παραγωγή καθαρής ενέργειας στην Ελλάδα αλλά και σε χώρες του εξωτερικού και οι επενδυτικές μας επιλογές  έχουν επιβραβευτεί από την εγχώρια αλλά και την διεθνή επενδυτική κοινότητα. Ειδικά το τελευταίο διάστημα και παρά την πανδημία, σειρά σημαντικών, ισχυρών ξένων θεσμικών επενδυτών έχουν επενδύσει δεκάδες εκατ. ευρώ στην εταιρεία μας, παρέχοντας ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στην μέχρι σήμερα πορεία μας αλλά και στις προοπτικές του Ομίλου μας.

     



    ΣΧΟΛΙΑ