• Business

    Γιώργος Καραγιάννης: Ξεκινά απο την Κατεχάκη ο μετροπόντικας για τη Γραμμή 4 του Μετρό (video)

    • NewsRoom
    Γιώργος Καραγιάννης, Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών

    Γιώργος Καραγιάννης, Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών


    Από την Κατεχάκη ξεκινάει άμεσα το σκάψιμο ο πρώτος μετροπόντικας της Γραμμής 4 του Μετρό, σύμφωνα με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργο Καραγιάννη.

    Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Καραγιάννης αναφέρει:

    «Ο πρώτος μετροπόντικας της Γραμμής 4 του #Μετρό θα ξεκινήσει το ταξίδι του από την Κατεχάκη. Ένα σημαντικό ορόσημο καθώς θα σημάνει την έναρξη του βασικού κατασκευαστικού έργου.

    Ένα από τα μεγαλύτερα έργα συγκοινωνιακών υποδομών στην Ευρώπη που θα εξυπηρετεί επιπλέον 340.000 επιβάτες υλοποιείται στην #Αθήνα».

    Η Γραμμή 4

    Πρόκειται για το μεγαλύτερο υπό κατασκευή έργο υποδομών στη χώρα μας καθώς η αξία του ξεπερνά τα 1,1 δισ. ευρώ και ανάδοχος είναι η κοινοπραξία ΑΒΑΞ-Ghella-Alstom.

    Ο συμβατικός χρόνος της υλοποίησης του έργου έχει οριστεί στα 8 έτη από την ημερομηνία της υπογραφής (6/2021), γεγονός και το οποίο σημαίνει πως οι σταθμοί θα πρέπει να έχουν παραδοθεί στο κοινό εντός του δεύτερου εξαμήνου του 2029.

    Με τη νέα αυτή γραμμή εκτιμάται ότι θα μετακινούνται σε ημερήσια βάση 340.000 επιβάτες, ενώ θα κυκλοφορούν τουλάχιστον 60.000 οχήματα.

    Επιπλέον, θα εξοικονομούνται σε ημερήσια βάση 1.216 μεγαβατώρες ενώ οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα θα μειωθούν κατά 318 τόνους.

    Σημειώνεται πως αυτή την περίοδο αναμένεται η άφιξη του δεύτερου μετροπόντικα στο εργοτάξιο της Βεΐκου και εκτιμάται πως εντός του επόμενου μήνα θα ξεκινήσει η συναρμολόγησή του.

    Στόχος της Αττικό Μετρό είναι το ταξίδι του πρώτου μετροπόντικα να ξεκινήσει εντός του Α’ Εξαμήνου του τρέχοντος έτους, ενώ ο δεύτερος θα ξεκινήσει αργότερα αλλά και πάλι εντός του ίδιου έτους.

    Δείτε το βίντεο:

     Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ