• Business

    Γιώργος Φειδάκης: Γιατί ο Nasdaq μειώνει την φήμη της εταιρίας του…

    Θανάσης Φειδάκης, Γιώργος Φειδάκης, Γιώργος Καραγεωργίου


    Στη Capital Market του Nasdaq μεταφέρονται από σήμερα, Δευτέρα 11 Απριλίου, οι μετοχές της ναυτιλιακής Globus Maritime Limited, από τη Global Market που διαπραγματεύονταν μέχρι πρότινος, μετά από την έγκριση που έλαβε η εταιρία από το χρηματιστήριο Nasdaq.

    feidakis globus

    Η Globus του εφοπλιστή Γεώργιου Φειδάκη, είχε λάβει ειδοποίηση από το αμερικανικό χρηματιστήριο στις 22 Οκτωβρίου 2015, ότι δεν πληρούσε το κριτήριο της minimum χρηματιστηριακής αξίας που προβλέπει η χρηματιστηριακή νομοθεσία για την παραμονή της στη Global Market του Nasdaq. Δεδομένου ότι στις 19 Απριλίου 2016 επρόκειτο να λήξει η περίοδος χάριτος των 180 ημερών που δίνουν οι χρηματιστηριακές αρχές για να συμμορφωθεί η εισηγμένη στις απαιτήσεις της αγοράς, η Globus προχώρησε στο επόμενο βήμα, που ήταν η αίτηση για την μεταφορά των τίτλων της στην Capital Market του χρηματιστηρίου Nasdaq, αγορά μικρότερης κεφαλαιοποίησης. Οι μετοχές θα συνεχίσουν να διαπραγματεύονται με το σύμβολο “GLBS”.

    Η Capital Market του Nasdaq αποτελεί μία αγορά συνεχούς διαπραγμάτευσης που λειτουργεί ουσιαστικά με τον ίδιο τρόπο που λειτουργεί και η Global Market. Όλες οι εισηγμένες σε αυτήν εταιρίες πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες οικονομικές απαιτήσεις και να συμμορφώνονται με τις αρχές εταιρικής διακυβέρνησης που διέπουν το Nasdaq.

    Αναλυτές επισημαίνουν ότι η εξέλιξη αυτή επί της ουσίας επηρεάζει την εικόνα της εταιρίας και πιθανόν να δημιουργεί προβληματισμό αναφορικά με τους λόγους που οδήγησαν στη συρρίκνωση της χρηματιστηριακής της αξίας, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί και πάλι να αυξήσει την κεφαλαιοποίηση της μελλοντικά.

    Οι κ. Σωκράτης Λαζαρίδης, Θανάσης και Γιώργος Φειδάκης
    Οι κ. Σωκράτης Λαζαρίδης, Θανάσης και Γιώργος Φειδάκης

    Η Globus Maritime Limited είναι μία ναυτιλιακή που παρέχει θαλάσσιες μεταφορές σε όλο τον κόσμο. Διαθέτει στόχο πλοίων ξηρού φορτίου και μεταφέρει σιδηρομεταλλεύματα, άνθρακα, σιτάρι, προϊόντα σιδήρου, τσιμέντο, αλουμίνιο και άλλα εμπορεύματα ξηρού φορτίου. Θυγατρικές της κατέχουν πέντε πλοία, ενώ η συνολική μεταφορική της ικανότητα ανέρχεται σε 300.571 dtw.

    Σημειώνεται ότι στο τέλος Μαρτίου ο Γιώργος Φειδάκης (μέτοχος και της FG Europe η οποία είναι εισηγμένη στο ελληνικό χρηματιστήριο) είχε προχωρήσει στην πώληση ενός πλοίου της Globus προκειμένου, σύμφωνα με πηγές της αγοράς, να αποπληρώσει οφειλές της εταιρίας στην Commerzbank .

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/barry-rogliano-salles-ti-provlepi-gia-tis-akirosis-parangelion-plion-i-epiptosis-sta-nafpigia/36947



    ΣΧΟΛΙΑ